Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

CSM: Președinta Judecătoriei Focșani a dat dovadă de rezistență la stres

În ședinţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de săptămâna trecută, membrii secției au discutat despre propunerea de prelungire a delegării judecătoarei Alexandra Ţiu în funcția de președinte al Judecătoriei Focşani. Decizia unanimă a fost de prelungire a delegării „începând cu data de 04.07.2023, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Judecătoarea Țiu a fost delegată inițial în această funcție printr-o hotărâre a CSM din decembrie anul trecut, în document arătându-se că propunerea a venit pe considerentul că aceasta „s-a remarcat prin pregătirea și experiența sa profesională și a dat dovadă de capacitate de sinteză, previziune și strategie, rezistență la stres. De asemenea, s-a evidențiat faptul că magistratul în cauză și-a dovedit capacitatea de a lua decizii și de a-și asuma responsabilități, precum și disponibilitatea de comunicare și de lucru în echipă”.

Funcția a devenit vacantă începând cu ianuarie anul acesta, dat fiind că titularul – judecătorul Iulian Ionel Păun – a promovat la Tribunalul Vrancea. Între timp, și președinta Judecătoriei Focșani s-a înscris și a fost admisă la concursul de promovare efectivă în funcții de execuție a judecătorilor organizat în perioada mai – octombrie 2023. Alți magistrați care vor participa la concurs sunt Emilia Botezatu și Virginia-Elena Zidărescu, care s-au înscris pentru promovare efectivă de la Judecătoria Focșani la Tribunalul Vrancea – Secția penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?