Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fotbal – La Gugești, baraj pentru promovare în Liga a III-a

          Victoria Gugești va juca sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18.00, pe Stadionul Comunal, meciul tur al barajului pentru promovarea în Liga a III-a, în compania CS Axiopolis Cernavodă. Pentru gugeșteni va fi a treia încercare consecutivă de revenire la un nivel fotbalistic în care au fost o prezență remarcabilă cu mulți ani în urmă. Precedentele două tentative au fost ratate în condiții speciale –  în 2020 la barajul în trei de la Râmnicu Sărat, an cu pandemie, echipa a fost lipsită de unii jucători loviți de Covid, în 2022 a fost lunga și încâlcita poveste cu Voința Limpeziș. De această dată, situația este limpede. Victoria are întreg lotul valid, iar dinspre constănțeni nu vor apărea probleme cu jucători fără drept de joc la echipa antrenată de valorosul Petre Grigoraș.

Rămâne ca gugeștenii să fie în cea mai bună formă a lor la ora meciului tur, ca și a celui retur, ca antrenorul Claudiu Ionescu să fie foarte inspirat în găsirea celei mai performante formule de echipă în raport cu adversara. Față de precedentele participări la baraj, Victoria Gugești are un lot, indiscutabil, mai valoros, are o forță de joc superioară. A câștigat fără punct pierdut campionatul iar în finala Cupei, cedată în fața CSM Adjud 1946, a avut posibilitatea să câștige în timpul regulamentar. Nu a făcut-o iar la loviturile de departajare, care nu sunt loterie, ci secvență de meci pentru care o echipă este pregătită sau nu, adjudenii au fost mai buni!

Am făcut această digresiune pentru că și în dubla cu Axiopolis ar putea fi vorba despre lovituri de departajare! Formația din Cernavodă este, cu siguranță, foarte puternică pentru nivelul Ligii a IV-a. A pierdut doar un punct într-un campionat cu 34 de etape, a câștigat și faza județeană a Cupei României. Are în lot și fotbaliști experimentați, cu ani de joc inclusiv în Liga a II-a, are și tineri veniți de la Viitorul Constanța. Este, cu siguranță, cel mai tare adversar de care putea să aibă parte la baraj Victoria Gugești, cu care Axioplis a făcut instrucție vara trecută în Cupa României. Între timp, gugeștenii și-au întărit consistent lotul și au șanse consistente să promoveze!

Oaspeții vor veni însoțiți de o galerie pentru a cărei deplasare la Gugești clubul pune la dispoziție un autocar. Iar conducerea Victoriei a postat pe pagina sa de facebook un apel către suporteri să vină ”în numărcât mai mare pe stadion, să susțină echipa locală”. De observat că și la finala Cupei, pe Milcovul, Victoria a avut mai mulți spectatori decât are îndeobște CSM Focșani 2007 la meciurile de acasă. Au lipsit, însă încurajările adresate favoriților! Probabil că mâine seară galeria gazdelor o va domina pe cea a oaspeților și că Victoria va avea și din tribune suportul pentru a câștiga partida cu Axiopolis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?