Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Spectacol aviatic cu parașutiști pe cerul Focșaniului

Focșănenii s-au bucurat, la sfârșitul săptămânii trecute, de un spectacol aviatic deosebit, organizat de unităților Forțelor Aeriene Române. Manifestările au fost organizate cu ocazia aniversării a „111 ani de la primul zbor în Focșani”, în contextul împlinirii a „110 ani de aeronautică militară în România”. Tot în acest an se împlinesc 140 de ani de la naşterea generalului aviator vrâncean, Andrei Popovici, o personalitate de excepție a aviației militare care s-a remarcat atât în Primul Război Mondial cât și prin activitatea desfășurată în industria aeronautică română în perioada interbelică.   Evenimentul a fost organizat la inițiativa Asociației Mărăști 1917-Mareșalul Averescu și a beneficiat de susținerea Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Primăriei Municipiului Focșani.

Manifestările au început vineri după amiază, în Piața Unirii din Focșani, unde au avut loc deschiderea evenimentului și un spectacol omagial de promovare a Forțelor Aeriene și Armatei României, cu participarea Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov, a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia” Boboc și Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc. Focșănenii care au venit în Piața Unirii au putut vizita standurile de prezentare cu simulatoare de zbor, machete de avioane dar și replica funcțională a aeroplanului VLAICU II.

Sâmbătă, a avut loc mitingul aviatic de la Aerodromul Focșani, unde au fost organizate și expoziții de tehnică militară. Focșănenii au putut vizita standurile de prezentare a ofertelor educaționale și au putut admira replicile funcționale ale aeroplanelor VLAICU II și VLAICU III dar și a avionului Farman III- 1909, avion pe care au fost brevetați primii doi piloți militari ai României.

O noutate pentru mitingurile aviatice care au fost organizate la Focșani până acum au fost exercițiile tactice de parașutare cu militarii Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu” din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale. A fost o simulare a unei acțiuni de luptă cu Forțele Speciale, începând cu parașutarea militarilor și intervenția pentru eliminarea țintelor. La mitingul aviatic au expus tehnică Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny”. De asemenea, a fost expusă tehnica de luptă din dotarea Brigăzii 282 Infanterie Blindată „Unirea Principatelor” și Brigăzii 8 Rachete Tactice „Alexandru Ioan Cuza”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?