Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Primăria Vidra a câștigat un proces cu Obștea Vidra

Primăria Vidra a câștigat un proces cu Obștea de Moșneni în Devălmășie Vidra, Scafari, Călimani pentru o suprafață de 23,7 hectare de pășune în extravilanul comunei. După șase ani de procese, magistrații au respins definitiv solicitarea Obștei referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de pășune, care rămâne în domeniul public al comunei. Singura solicitare admisă pentru Obște a vizat acordarea de despăgubiri de către statul român pentru o suprafață de șase hectare teren intravilan, din centrul civic al localității. Comuna Vidra a fost reprezentată, în cei șase ani de procese, de avocatul focșănean Valentin Amăriuței, cel care a fost primul primul avocat din Baroul Vrancea care a câștigat un proces la CEDO, fiind deschizător de drumuri pentru colegii de barou care ulterior s-au adresat instanței europene pentru drepturile omului.

          Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate a HCL Vidra nr.23/1999 şi a HG nr.908/2002 cu privire la terenurile menţionate la p-ctele 712 şi 745 (Prundul Putnei şi Dosul Vizăutului) din inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al com.Vidra, excepţie invocată de apelantă. Respinge ca neîntemeiată excepţia de nelegalitate a HCL Vidra nr.23/1999 şi a HG nr.908/2002 cu privire la terenul menţionat la p-tul 710 (Pârâul Cotului) din inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al com.Vidra, excepţie invocată de apelantă. Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că: Admite în parte cererea. Constată că petenta are dreptul la despăgubiri pentru suprafaţa de 6 ha teren intravilan Vidra. Menţine restul dispozițiilor instanţei de respingere ca neîntemeiat a capătului de cerere al petentei referitor la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Definitivă. Pronunţată azi, 18.05.2023, prin punerea soluției la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, se arată în decizia magistraților vrânceni.

Acesta este doar unul dintre procesele aflate pe rolul instanțelor de judecată referitoare la terenurile solicitate de Obștea de Moșneni în Devălmășie Vidra, Scafari, Călimani. Probabil că cea mai cunoscută situație este cea a terenului pe care se află stația de transfer a deșeurilor Vidra, un teren pentru care Obștea s-a judecat ani de zile cu administrația locală. În final, la începutul acestui an, pentru a elimina această dispută interminabilă, Consiliul Județean a declanșat procedura de expropriere pentru suprafața de 3000 metri pătrați, fiind vorba de o investiție de utilitate publică, în beneficiul locuitorilor din comună. Însă nici această soluție nu a fost pe placul celor de la Obște, care au anunțat că au contestat la Tribunal și au cerut suspendarea hotărârii Consiliului Județean.

Sursa foto: Facebook/Primaria Vidra, Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?