Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

FOTO: Vești bune pentru locuitorii de pe Valea Râmnicului! Încă un sector de drum calamitat de pe DN2 N a fost reabilitat

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău a anunțat că a finalizat lucrările de refacere într-una din zonele calamitate de pe DN2 N, sectorul Dumbrăveni-Jitia, pe raza localității Chiojdeni. „Au fost finalizate lucrări de refacere calamitate DN2N km 43, Chiojdeni, județul Vrancea. Lucrările s-au desfășurat pe o lungime de 263 m, între pozițiile kilometrice 43+154 – 43+417, lățime parte carosabilă 8 metri. S-a refăcut zidul de sprijin, compus din 222 de coloane, s-a construit un podeț tip P2 cu 2 + 2 elemente capăt tip CP2+CP2 și s-a așternut mixtură asfaltică la cald. Valoare lucrare: 16.934.034 lei fără TVA“, se arată în informarea postată pe pagina de facebook a DRDP Buzău.

În acest moment, tot pe acest drum și tot pe raza localității Chiojdeni, DRDP Buzău are în derulare lucrări la alte două puncte afectate de alunecări de teren. De altfel, săptămâna trecută, prefectul Nicușor Halici, însoțit de directorul DRDP, Sorin Robu, directorul Secției de Drumuri Naționale (SDN) Vrancea, Marian Paraschiv, primarul comunei Jitia, Ion Păun și viceprimarul comunei Vintileasca Dinu Baciu, a vizitat DN2 N Dumbrăveni-Jitia și DN2 R Jitia-Vintileasca-Bahnele. Acesta este unul din cele mai deteriorate drumuri naționale din județul Vrancea și, posibil, din țară. Drumul are o lungime de aproape 11 kilometri și este distrus aproape în întregime. Vizita în teren a oficialilor a avut ca scop găsirea unor soluții de finanțare a lucrărilor de reabilitare a acestui drum. „Acest drum trebuie complet reabilitat de la Jitia și până la Bahnele unde se și termină, aproximativ 11 kilometri. Sperăm ca de anul viitor, dacă avem stabilitate politică și economică, să începem efectiv și lucrările pe DN 2R Jitia-Vintileasca-Bahnele “, a declarat prefectul Nicușor Halici.

Directorul DRDP Buzău, Sorin Robu, care a precizat că va demara, în regim de urgență, o expertiză tehnică pe DN 2R, pentru ca apoi să înceapă „procedura de realizare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pe acest drum. Toate aceste proceduri le vom realiza pentru a putea reabilita și moderniza acest drum“, a declarat Sorin Robu.

Referitor la reabilitarea celor 8 poduri de pe DN2 N, care sunt grav deteriorate, prefectul Halici a dat asigurări că și acestea vor intra într-un amplu proces de reabilitare. Acesta a susținut că au fost realizate, sau sunt în curs de realizare, expertize tehnice pentru cele două poduri din proximitatea comunei Jitia, poduri cu indicativele la kilometrul 51+300 și 51+800. Ambele ar trebui dărâmate și construite poduri noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?