Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Câmpineanca. Au fost inaugurate trei locuințe protejate și un centru de zi pentru persoane cu dizabilități

În comuna Câmpineanca au fost inaugurate luni trei locuințe protejate și un centru de zi pentru persoane cu dizabilități. Aceste persoane beneficiază astfel de sprijin și au o nouă șansă la reabilitare. Locuințele protejate din Câmpineanca sunt destinate unui număr de 12 persoane adulte cu handicap, rezidente în prezent în instituția de tip vechi CITO (Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională) Odobești, în vederea dezinstituționalizării acestora. Persoanele vor beneficia de servicii alternative de sprijin pentru viață independentă, respectiv îngrijire și asistență, consiliere psihologică, informare și asistență socială, integrare și participare socială și civică, educație și pregătire pentru muncă.

Totodată, Centrul de zi are o capacitate de 30 de locuri, fiind destinat persoanelor adulte cu dizabilități din CITO Odobești și persoanelor cu dizabilități adulte din comunitate. Aici vor avea loc activități de informare și consiliere socială, psihologică, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, pregătirea pentru angajarea în muncă și sprijin pentru menținerea locului de muncă, integrare și participare socială și civică. „Trebuie să acordăm grija care se cuvine și persoanelor cu care soarta a fost mai puțin blândă, să le oferim șansa de integrare în societate, de a se face utili și de a duce o viață normală“, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Proiectul a fost accesat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea în cadrul Programului de Interes Național ”Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate, în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate”. Valoarea totală a proiectului este de 1.604.832 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?