Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

FOTO: Concurs de costume și colaje din materiale refolosibile la Școala „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani

În cadrul proiectului Săptămâna Altfel, la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani a avut loc Concursul interjudețean de costume și colaje din materiale refolosibile „Eco 10‟, ajuns la ediția a XIII-a. „Acest concurs este cuprins în C.A.E.R. 2023, activitate principală a proiectului educațional cu tema «Ocrotește natura ca să-ți protejezi viața!», având ca secţiuni: costume eco şi colaje din materiale refolosibile şi creaţii literare pe teme ecologice‟, explică profesoara pentru învățământ primar Daniela Gavrilă.

Coordonatoarele acestui concurs, prof. înv. primar Daniela Gavrilă şi prof. înv. primar Anca Sava, au avut ca parteneri în desfăşurarea proiectului Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea‟ Focşani și Agenţia pentru Protecţia Mediului Focşani, care au pus la dispoziția cadrelor didactice materiale informative. „Obiectivul general al proiectului a fost transformarea comportamentelor cotidiene ale elevilor în stiluri de viață ecologice, economice, sănătoase şi durabile prin întreţinerea unui ambient curat‟, a mai adăugat prof. înv. primar Daniela Gavrilă.

La acest concurs au participat „120 de preşcolari şi şcolari din 12 judeţe ale ţării coordonaţi de 56 de cadre didactice. Aceştia şi-au arătat talentul artistic realizând colaje din materiale refolosibile variate, îmbinându-le armonios și dând dovadă de originalitate. La concursul de costume din materiale refolosibile s-a înregistrat participarea directă a 65 de copii, care au adus în faţa juriului şi a colegilor lor, spectatori, unele din cele mai frumoase, pline de culoare și mai

îndrăznețe costume realizate din materiale reciclabile. Toate aceste creații au fost confecţionate din saci menajeri, CD-uri, plastic, aluminiu, carton, ziare etc. Fiecare elev înscris în concurs a trebuit să refolosească, în cel mai creativ mod, deșeuri din mediul înconjurător, transformându-le în îmbrăcăminte. Munca lor a fost răsplătită prin diplome şi aplauzele spectatorilor, iar lucrările premiate au fost expuse pe holurile Școlii «Duiliu Zamfirescu» Focșani‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?