Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Grindă a decis să piardă și la Consiliul Județean Vrancea; nu știm cum va rămâne cu „veniturile din curtea omului”

Nu că ar fi vreo surpriză pentru cineva, dar în cazul în care informația nu s-a rostogolit complet, facem și noi marele anunț: Ion „Ștefan” Grindă a luat decizia că nu mai poate pierde pentru a treia oară cursa în alegeri pentru Primăria Focșani, așa că s-a gândit că mai bine pierde și la Consiliul Județean Vrancea. Nu, nu am inventat nimic, bine ar fi ca informația să fie doar plăsmuirea imaginației noastre. Dar este chiar dorința ex-ministrului de succes „Grindă”, care ne-a făcut de râs județul în fața unei țări întregi, cât timp a condus Ministerul Dezvoltării. „Grindă” a făcut marele anunț zilele trecute, la Focus TV, promițând totuși ceva: că va candida la CJ Vrancea „dacă mă ține Doamne Doamne sănătos”. Acum, noi nu știm exact, exact ce să spunem, unii au dubii privind sănătatea domnului. Și nu neapărat fizică, ci pe alt palier, date fiind enormitățile pe care le scoate „la interval”.

No, acum poate văd și foștii colegi gălbiori ce se întâmplă dacă i-au dat nas și aripi unui om simplu, plin de frustrări? Crede că e bun, cel mai bun. Și o crede în continuare, atât de aprig încât are convingerea că mâna de oameni care încă îl mângâie pe creștet și îl susține este suficientă încât să îi asigure mandatul de președinte al CJ Vrancea, indiferent că poartă acum fular verde. Chiar, apropo, oare ce se va întâmpla la vară, va renunța Ion Ștefan la fular? Sau a devenit marcă înregistrată indiferent de gradele… din termometru? Eh, revenind la elucubrațiile lui „Grindă”, acesta a asigurat că are tot. Nu a știut să explice prea bine, dar vă traducem noi după ce consemnăm cuvintele dumnealui.

Sunt… lucrez acum cu o echipă de… de specialiști în domeniu, lucrez pentru realizarea unui plan de investiții în domeniul turismului în județul Vrancea. Județul Vrancea este un județ frumos, care ar putea aduce peste 30.000 de turiști în fiecare sfârșit de săptămână. Lucrul ăsta ar putea genera venituri acolo… aaa acasă la om. Deci în curtea omului, cât mai aproape de domiciliul lui. Deci nu mai avem nevoie să mutăm populația de la Soveja, să o mutăm la Focșani. Nu mai, … cea de la Vintileasca să vină la Dumbrăveni și așa mai departe. Ne ducem cu dezvoltările turistice în aceste zone. Autostrada ne poate aduce turiștii necesari pentru a putea finanța existența acestora”, a spus al nostru „Grindă”. Căci al nostru e, nu putem să îl mutăm!

Nu știu alții cum sunt, dar noi, personal, ne simțim ca într-un film apocaliptic auzind ceea ce spune deputatul cu fular verde. Ceea ce spune „Grindă” poate fi, cu adevărat, un scenariu al unui astfel de film: vrâncenii sunt forțați de forțe nevăzute să își mute, obligatoriu, domiciliile, însă cineva (vom afla mai pe la mijlocul acțiunii cine) găsește o soluție. Salvatorul deturnează oameni care conduc pe autostradă liniștiți, îi răpește și îi aduce în Vrancea. Tot forțat, dar nu ne pasă, pentru că nu sunt vrânceni de-ai noștri. Sunt „venetici” buni doar să facă bani și să îi răstoarne în județul nostru, pentru binele nostru, da? Probabil li se va cânta „Hotel California” în surdină, ca să știe concret despre ce este vorba în propoziție și cam asta a fost. Odată reușit acest lucru, fiecare vrâncean va găsi în curtea sa, în fiecare dimineață, bani. Mai rău de cei care stăm la bloc, dar nu le poți avea în viață pe toate.

Și nu, acestea nu sunt singurele spuse ale lui „Grindă”. Preț de peste un minut, a continuat delirul:„Dar pentru a avea aceste investiții în turism, avem nevoie de acest plan și avem nevoie de sprijin din partea Consiliului Județean. Nici măcar în POR-ul regional nu avem banii necesari cuprinși… când vorbesc despre POR, vorbesc despre bani europeni pentru dezvoltare regională. Deci nici în POR nu avem bani suficienți și bani pentru dezvoltarea turismului în județul Vrancea. Turismul din județul Vrancea reprezintă 0000… aproape nimic în economia județului Vrancea. Dacă nu redirijăm capitalul… județul Vrancea are un buget de o jumătate de miliard de euro. O jumătate de miliard de euro se risipesc la fiecare mandat. Deci din jumătate de miliard de euro, un președinte de Consiliu Județean priceput, determinat și hotărât poate schimba turismul din județul Vrancea și multe alte lucruri în județul Vrancea. 500 de milioane de euro stau în pixul Consiliului Județean. Din patru în patru ani acești bani nu-i vedem. Nu rămâne nimic în urmă. Dăm și la ăla, dăm și la ăla, dăm la toată lumea, să nu nemulțumim pe careva. (…) deci neimplicarea lasă de dorit în Consiliulul Județean”. Cum ar veni e de bine, nu? Rău ar fi fost ca implicarea să lase de dorit. Dar așa e când te frustrează că nu-ți dă voie portarul să intri în CJ, tu ditamai nimeni, care circuli „mult pe stradă”.

Oricum, practic „Grindă” e omul cu planul, care ne explică faptul că CJ Vrancea are bugetul menționat pe o perioadă de 4 ani, dat fiind că banii „se risipesc la fiecare mandat”. Măcar de s-ar găsit cineva care să îi explice domnului care e treaba cu bugetele, cu „acești bani pe care nu-i vedem”! Sau măcar să îl facă să tacă, ne-a ajuns tuturor cât s-a umplut de penibil. Nu-i bai, vine și 2024, Forța Dreptei îl va aduce pe Ion Ștefan de unde a venit: un administrator de succes, într-o firmă în care mai lucrează dumnealui și familia sa extinsă. Nu e nicio rușine. Măcar de n-ar mai încerca să ne spună că poate coordona un județ, în condițiile în care, de două ori consecutiv, nu a fost în stare să convingă focșănenii să îl aleagă primar. Deși a investit bani serioși! Adevărat că banii nu aduc fericirea. Și nici nu poți fi fericit o viață-ntreagă!

Să încheiem totuși în notă optimistă, vorba realizatorului emisiunii de la Focus TV: „Știu că sunteți greu de oprit, dar eu până la urmă vă dau afară”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?