Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ONSȘ, pregătire sportivă teoretică – Doi elevi de la LPS Focșani, în topul național

  • Amalya Cotea, medalie de argint la clasa a 12 a, Florin Dusacovschi, mențiune la clasa a 11-a; îndrumător, prof. Gabriela Silvia Bordei

Etapa finală a Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică, de la Târgoviște, din 19-22 aprilie, a reconfirmat calitatea elevilor de la LPS Focșani, cu obținut performanțe care le continuă pe cele de la edițiile anterioare ale concursului. La Târgoviște, Amalya Cotea a obținut medalia de argint la clasa a 12-a iar Florin Dusacovschi, mențiune la clasa a 11-a. Ce doi laureați ai Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică au fost pregătiți de reputata profesoară Gabriela Silvia Bordei. Amalya Cotea este o foarte bună handbalistă, conducătoarea de joc a echipei LPS Focșani iar Florin Dusacovschi este rugbist, ambii confirmând că sportul face tandem excelent cu învățătura.

Profesoara Gabriela Silvia Bordei are antecedente excepționale în pregătirea teoretică a elevilor sportivi de la LPS Focșani: înainte de pandemie, Valentin Bobu, fotbalist, pe care l-a pregătit, a devenit vicecampion și campion național la ONSȘ de Pregătire Sportivă Teoretică, iar acum este student în specializarea Balneofiziokinetoterapie şi recuperare Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București iar în 2022, Amalya Cotea, atunci în clasa a 11-a, a reușit premiera de a obține prima notă de 10 din istoria competiției!

În perioada pandemiei, trei ediții ale Olimpiadei nu au fost organizate. Profesoara Gabriela Silvia Bordei, care ar urma să se pensioneze în acest an, mi-a spus că va rămâne în învățământ încă 3 ani, până la 65, timp în care mai poate pregăti viitori medaliați naționali ai ONSȘ de Pregătire Sportivă Teoretică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?