Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Handbal, Cupa României – Cu doar zece minute în care au jucat la valoarea lor, focșănenii au fost eliminați

  • Urmează dificila dispută de la Baia Mare

CSU din Suceava – CSM Focșani 2007 29-27 (17-12)

Formații

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico – Ragea, Kritikos – 4 goluri, Rață – 2, Pavlov – 4, Golea, Miroiu – 1, Crnoglavac – 11, Popovici, Hrimiuc – 1, Mocanu – 2, Marijanac, Alin Roșu, Eros, Makrishin – 2.

CSU din Suceava: Makaria, Simulescu, Podovei – Iulian Roșu, Gavriloaia – 8, Ștefan – 1, Zaritchi – 1, Radu, Vizitiu, Loic – 3, Bologa – 3, Bruj – 1, Stanciuc – 8, Balasz – 2, Kbilashvili – 2, Dascălu.

În partida dintre CSU din Suceava și CSM Focșani 2007 din turul al 2-lea al Cupei României, de miercuri seara, sucevenii au fost mai buni. Așa a apreciat antrenorul Dalibor Cutura la declarațiile de după meci, așa a arătat și disputa din teren. La declarația lui Dalibor Cutura este de făcut un amendament: sucevenii au fost mai buni 50 de minute timp în care au condus cu unul până la 7 goluri. Oaspeții au jucat fără vlagă, surprinși de vitalitatea gazdelor, de viteza cu care aceștia au atacat și s-au mișcat în apărare. Focșănenii au avut multe momente în care păreau că atunci se întâlneau prima oară ca echipă. Apărarea a fost penetrabilă – cu un Cloșcă, totuși peste nivelul colegilor, în atac au fost risipite multe atacuri de unu la unu. Ultimele zece minute, în care s-a intrat cu scorul de 27-21, au arătat o formație a Focșaniului în stare să joace foarte bine, să recupereze cinci goluri din șase și să se apropie de egalitate după reușita lui Mocanu din minutul 59:51, când s-a făcut 28-27.

Era, însă prea târziu pentru a forța calificarea! În cele 9 secunde rămase, oaspeții s-au apărat om la om în speranța unei recuperări și a unei lovituri decisive de ultimă clipă. Nu au reușit. Au primit înainte de sunetul de final al sirenei un gol care nu mai avea importanță decât pentru istoricul întâlnirilor directe. Meciul de miercuri de la Suceava a avut pentru CSM 2007 părțile sale bune: ultimele zece minute au spus că echipa nu a uitat să joace un handbal de calitate, factor important în perspectiva disputei de duminică seara, cu Minaur, de la Baia Mare; trimis pe teren încă din prima repriză, încă juniorul David Pavlov a evoluat pe extrema dreaptă cu dezinvoltură arătând că Focșaniul are în rezervă jucători foarte tineri și buni și că poate ar trebui încercați și centrul Alexandru Golea, portarul Nikolas Vișan sau, pe extrema stângă Vlad Giurgiuveanu sau Tiberius Toboșaru. Poate și pe pivot Alexandru Muraru. Toți au avut prestații apreciate în Campionatul de Tineret. Este doar o idée! Iar CSU din Suceava, un posibil reper!

La Baia Mare, duminică, va fi foarte greu pentru că gazdele nu-și permit să piardă nici un punct! Focșănenii pot profita de presiunea sub care se află gazdele și să dea lovitura. Au mai făcut-o în meciurile cu Minaur!

Sursa foto, facebook CSU din Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?