Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Premieră istorică pentru CSM Focșani 2007 – va juca în play-out!

 

  • Contraperformanță pentru CSM Focșani 2007 – a ratat play-off-ul în cea mai accesibilă serie de când este sistemul cu play-off și play-out!
  • Sâmbătă, 25 martie, pe Milcovul, CSM Focșani 2007 – CSM Râmnicu Sărat 0-1 (0-0)

 

Echipe

CSM Focșani 2007: Mărgărit – Ababei, Panaite (Abeaboeru), Antic –Săpunaru, Stanulevicius (56 Negoiță), Paizan, Riza (64 Dascălu) – Munteanu – Manu (76 Dănilă) – Ofori (76 Dragoș Oprea).

Antrenor secund -Adrian Toma, antrenor secund – Cosmin Popescu, antrenor – portari Gabriel Vasiliu

CSM Râmnicu Sărat: Toader – Năstase, Ceaușel, Ioniță, Surugiu – Ionescu Racovițanu, Dănuț Oprea, Danciu, Socol – Mihalache, Burlacu. Rezerve, Rîpeanu, Calotă, Tănase, Ionescu, Băciuț, Roman, Pîslaru.

Antrenor principal, Marius Tîrîlă

 

Partida de sâmbătă, 25 martie, de pe stadionul Milcovul, din ultima etapă a sezonului regular, era pentru CSM Focșani 2007 de doi bani speranțe legate de intrarea în play-off-ul Seriei a 2-a a Ligii a III-a. Șansele reale fuseseră compromise în meciurile anterioare cu Unirea Braniștea și Viitorul Ianca. Chiar dacă ar fi câștigat în ultima rundă întâlnirea cu liderul, CSM Râmnicu Sărat, ar fi fost o victorie pentru public și pentru a mai drege imaginea făcută praf a echipei Focșaniului. Despre urcarea pe locul 4, nici vorbă, acolo era Aerostar, care nu avea cum să nu câștige acasă cu Sporting Liești. Nu a fost victorie focșăneană pe Milcovul. Nu a fost nici măcar egal, chiar dacă oaspeții nu și-au dat sufletul ca să plece câștigători.

Râmnicenii, care au fost felicitați după meci la vestiar de primarul lor, Sorin Cârjan, pentru că au câștigat Seria, și-au făcut jocul obișnuit, și-au asigurat încă 3 puncte și aproape sunt la baraj! CSM Râmnicu Sărat a suferit puțin în prima repriză, mai cu seamă pe flancul stâng al apărării, de unde în minutul 20 Munteanu a centrat pe jos și mingea a lovit stâlpul din dreapta lui Toader. Au mai fost trei situații în care defensiva lejeră a oaspeților a fost surprinsă de sprinturile lui Ofori care a fost devansat la șut de apărătorii adverși în minutele 18, 26 și 38.

Începutul reprizei a doua a adus singurul gol al meciului: în minutul 47, Socol a sprintat lung în zonă liberă, nimeni nu l-a ajuns, iar din careu a trimis cu siguranță mingea în plasa porții lui Mărgărit pentru 0-1! Încercările ofensive ale gazdelor au rămas fără efect până la final. La terminarea partidei de sâmbătă, a fost marcată o premieră: CSM Focșani 2007 a ratat intrarea între primele patru echipe ale Seriei a 2-a a Ligii a III-a, pentru prima oară de la introducerea sistemului cu play-off și play-out. Acum două sezoane a terminat play-off-ul pe locul al treilea iar anul trecut a disputat barajul pentru promovare.

În 2022-2023, au fost făcute investiții, au fost aduși, în tranșe, jucători din afară. După un tur încheiat pe locul 5, a fost schimbat antrenorul iar echipa, cu Adrian Toma antrenor, a intrat în iarnă pe locul 4. Nu avea decât să continue cu aceleași rezultate și acum era în play-off.

Despre asumarea eșecului

Un grup de oameni au decis că Adrian Toma nu poate duce echipa la promovare și ca urmare au fost aduși trei noi antrenori, un grup masiv de jucători, golgeterului Sergiu Arnăutu i-a fost acordată plecarea la altă echipă. Nou veniții la conducere au scăpat și de flancul drept, Juncănaru – Strătilă, copiii Focșaniului au fost trași pe dreapta. Și cu asta basta! Ca să fiu drept, tinerii focșăneni au fost trimiși în teren, în grup, în meciul de sâmbătă, după ce la Bacău marcase Aerostarul. Banca tehnică focșăneană aruncase prosopul, în semn de abandonare a luptei. Sper să nu fi fost o stratagemă prin care să se spună că acești jucători nu au fost în stare să întoarcă rezultatul de pe Milcovul.

Apropo de banca tehnică: foaia de joc de la cele trei meciuri din primăvară a avut înscriși pentru CSM 2007 doar antrenori secunzi, ceea ce presupunea că există și un principal care a condus antrenamentele, a alcătuit echipa și a dat indicațiile la meciuri. Dacă acest antrenor are un nume, rog conducerea CSM Focșani 2007 să-l spună pentru suporterii de fotbal focșăneni. Și să-și asume, împreună cu el, eșecul unei campanii de promovare neprofesionist făcută! Asumarea însemnând în mod logic plecarea de la echipă. Dacă există o logică în ceea ce s-a întâmplat la echipa de fotbal a Focșaniului în actuala ediție de campionat, pe care CSM 2007 o va încheia, veritabilă contraperformanță, în play-out!

Rezultatele și marcatorii etapei

Dinamo Bacău – Voinţa Limpeziş 4-0 (3-0). Au marcat Curpăn, Drugă – 2,  Ciumașu; CSM Focşani 2007 – CSM Râmnicu Sărat 0-1(0-0). A marcat Socol;
Unirea Braniştea – Dacia Unirea Brăila 2-0 (1-0). Au marcat Spînache, Gherase; Aerostar Bacău – Sporting Lieşti 1-0 (0-0). A marcat Pavel; Metalul Buzău – Viitorul Ianca 2-0 (1-0). Au marcat Arnăutu, Tudorică.

Clasament:1. CSM Râmnicu Sărat – 45 puncte; 2. Metalul Buzău – 41 puncte; 3. Unirea Braniștea – 37 puncte; 4. Aerostar Bacău – 34 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 31 puncte; 6. Sporting Liești – 27 puncte; 7. Viitorul Ianca – 19 puncte; 8. Dinamo Bacău – 16 puncte; 9. Voința Limpeziș – 5 puncte; 10. Dacia Unirea Brăila – 2 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?