Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Gimnastică – Ana-Maria Bărbosu, campioana de la Focșani, dublu câștigătoare în Cupa Elveției U 13!

Ana-Maria s-a clasat pe primul loc cu echipa României și la individual compus și a avut cele mai mari note la bârnă și sol și a doua notă la sărituri și paralele.

Cupa Elveției la gimnastică pentru junioare – U 13 – o competiție a gimnastelor din România, Franța, Germania și Elveția, care a avut loc la Zurich vineri, 1 noiembrie, a relevat valoarea echipei României, câștigătoare a concursului și, în particular a focșănencei Ana-Maria Bărbosu!

Gimnasta formată și lansată spre marea performanță la CSS Focșani de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica, pe lângă performanța cu echipa României, a avut și o reușită individuală cu totul remarcabilă! A câștigat concursul individual compus cu 52,900 puncte, fiind urmată de Kayla Nemour din Franța, cu 52,100 puncte și coechipierele Amalia Puflea, cu 50,800 puncte și Sabrina Maneca Voinea, cu 49,800 puncte. Celelalte gimnaste din România care au concurat la Cupa Elveției s-au clasat pe locurile 7 – Ioana Danciu, cu 47,750 puncte și 8 – Roberta Radu, cu 47,700 puncte.

Nu a fost concurs pe aparate, dar Ana-Maria Bărbosu ar fi câștigat două, la care a avut cele mai mari note din concurs: bârnă, cu 13,250 și solul, cu 12,850, și ar fi obținut medalia de argint la sărituri și paralele, unde a avut a doua notă din competiție!

Clasamentul echipelor la Cupa Elveției U 13: 1.România – 153,950 puncte; 2. Franța – 151,650; 3. Germania – 146,250; 4. Elveția – 137,400.

Pe pagina sa de facebook, FR Gimnastică a postat după competiție: ”Gimnastele și antrenorii „Țară, țară, vrem campioane!” au motive de bucurie. Iar noi alături de ei. Echipa României a câștigat ediția din acest an a Cupei Elveție U13, impunându-se în fața Franței, Germaniei și țării gazdă… Felicitari, fetelor! O echipă nu ar fi completă fară antrenori și întreg staff-ul. Așadar, felicitări antrenorului coordonator, Lucian Sandu, și întregii echipe tehnice – Raluca Bugner, Camelia Voinea și Dan Potra! Angela Cacoveanu și Daniela Trandafir au făcut parte din brigada arbitrelor”.

Am rugat-o pe profesoara Daniela Tradafir, antrenoarea Anei-Maria Bărbosu, împreună cu Cezar Stoica – prezentă la Zurich ca arbitră, să-mi spună cum aprecieză rezultatele elevei sale și cum crede că se adaptează aceasta condițiilor de concurs în competițiile internaționale care aduc o presiune mult mai mare decât cele interne. Și in general ce crede despre Ana ca sportivă și ca un copil cu mari perspective!

În continuare răspunsul unei profesoare fostă gimnastă de mare performanță, ea însăși medaliată cu argint cu echipa de junioare a României la un Campionat European și care trăiește bucuria de a vedea cum se împlinesc talentele remarcabile numite Ana-Maria Bărbosu și Iulia Florentina Trestianu. Așadar: ”A fost o competiție între cele patru țări. O competiție bună și importantă atât pentru Ana cât și pentru celelalte fete. Despre Ana sunt atâtea de spus… Este o fetiță foarte deosebită, cu mult bun simț, cu multă ambiție, dorință, energie, și care este cu tot sufletul în tot ce înseamnă acest sport, gimnastica.

Sunt foarte mîndră de fetițele mele, Ana-Maria și Iulia Florentina pe care le iubesc foarte mult și sunt mereu cu sufletul și gândul alături de ele. Am respect maxim pentru părinții lor pentru că nimic din toate acestea n-ar fi fost posibile fără familie și educația primită. Toate aceste competiții sunt foarte bune pentru ele, le ajută să intre în ”atmosfera de concurs”, în diferite condiții, în diferite situații, la diferite ore ale zilei. Doar așa vor căpăta experiența de concurs de care au nevoie pentru a reuși să facă față situațiilor noi din marile competiții. Doamne ajută să fie sănătoase și să aibă putere de muncă atât ele cât și celelalte sportive pentru că avem nevoie de echipă și de cât mai multe sportive valoroase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?