Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Comercianții din Piața Moldovei au protestat la ședința Consiliului Local

Zeci de comercianți din Piața Moldovei au venit, ieri după amiază, la Primăria Focșani și au cerut remontarea tarabelor pe trotuarul de pe strada Piața Moldovei. Discuțiile aprinse au avut loc după ședința Consiliului Local, deși unii liberali ar fi dorit să „pună batista pe țambal”. În final, oamenii au fost lăsați să își expună nemulțumirile iar discuțiile au fost live, pe pagina de Facebook a Primăriei Focșani. Oamenii au reproșat că au fost mutați în interiorul pieței agroalimentare doar comercianții care aveau tarabele amplasate pe trotuarul de pe strada Piața Moldovei, nu și cei din alte zone situate în exterior. Iar prin mutarea în interiorul pieței s-a pierdut din vadul comercial, ceea ce s-a văzut în scăderea vânzărilor din ultima lună, care au fost de câteva zeci de lei în fiecare zi, bani care nu acoperă nici închirierea zilnică a meselor.

Am plecat acasă cu 8 lei, nu am avut bani nici pentru taxa de închiriere a mesei”, a spus un legumicultor din Biliești. Oamenii au cerut să se revină la situația anterioară, să fie remontate tarabele pe trotuar astfel încât să își poată vinde marfa clienților care vin la Piața Moldovei. Primarul Cristi Valentin Misăilă le-a explicat cetățenilor că deciziile de la Administrația Piețelor Focșani sunt luate doar de Consiliul de Administrație al acestei societăți comerciale care administrează piețele din municipiu. În acest context, primarul Cristi Valentin Misăilă a subliniat că a solicitat conducerii Administrației Piețelor Focșani să prevadă în bugetul pentru 2023 sumele necesare pentru reabilitarea Pieței Moldovei, astfel încât să fie asigurate cele mai bune condiții pentru producătorii și comercianții care vând în cea mai mare piață a orașului. Însă acest lucru ar fi fost refuzat, deși societatea Administrației Piețelor Focșani are în conturi o sumă de 1,7 milioane lei, bani care trebuie să fie folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor în care se desfășoară activitatea de comerț din Piața Moldovei.

Ba mai mult, pentru că le-a cerut să refacă bugetul și să prevadă bani pentru investiții, consilierii PNL-USR au blocat aprobarea bugetului pentru alte societăți ale municipalității, respectiv ENET și Transport Public. Situația a fost detensionată abia după ce primarul Misăilă l-a sunat pe directorul Administrației Piețelor, care a explicat că decizia este la mâna Consiliului de Administrație, care trebuie să aprobe sectorizarea, după care urmează montarea tarabelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?