Ediția: Duminică 21 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Duminică 21 aprilie 2024 Nr. 6608

Finalizarea proiectului ”Creșterea performanței energetice a școlii „Anghel Saligny” din municipiul Focșani, județul Vrancea”

Comunicat de presă

Data 25 februarie 2023

Finalizarea proiectului

Creșterea performanței energetice a școlii „Anghel Saligny” din municipiul Focșani, județul Vrancea”

Școala Gimnazială ”Anghel Saligny” Focșani, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea activităților proiectului ”Creșterea performanței energetice a școlii „Anghel Saligny” din municipiul Focșani, județul Vrancea”, cod SMIS 117956, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1: ”Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice”.

Obiectivul general al proiectului este îl reprezintă implementarea măsurilor de eficiență energetică ce vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață prin: îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior; reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice; reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie, în conformitate cu strategia Europa 2020.

Rezultatele proiectului sunt:

  1. reabilitarea clădirii și a instalațiilor aferente acesteia într-o perioadă de doi ani de la semnarea contractului de finanțare (instalația apă caldă consum, instalația de iluminat, instalația de încălzire) ;

  2. creșterea gradului de confort al mediului educațional în primul an de durabilitate a investiției, permițându-le elevilor și cadrelor didactice să își desfășoare activitatea în condiții optime.

Valoarea totală a proiectului este de 3.216.123,00 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din FEDR este de 2.230.423,57 lei.

Impactul investiției la nivelul localității: Creșterea gradului de confort al mediului educațional al elevilor și cadrelor didactice din Municipiul Focșani, creșterea eficienței energetice în clădirile publice prin măsurile adoptate.

Informații suplimentare se pot obține la: telefon 0237.212.362, e-mail: scasfocsani@yahoo.com

Lazăr Mircea – Manager de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?