Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Hoț prins după ce a chemat un taxi cu care a transportat bunurile furate dintr-un apartament din Focșani

Un vrâncean a fost condamnat la 2 ani și două luni de închisoare cu executare în urma unui furt comis în august 2022, când a intrat într-un apartament din Focșani și a luat mai multe bunuri. „Ghinionul” acestuia a fost însă că păgubitul a remarcat la scurt timp că cineva îi intrase în locuința situată la etajul I și a alertat oamenii legii, astfel că autorul a fost prins. Însă un indiciu important care a dus la identificarea hoțului a fost faptul că acesta sunase la o firmă de taxi pentru a transporta lucrurile. Mergând pe fir, autorul a fost identificat iar la locuința acestuia a fost efectuată și o percheziție, ocazie cu care au fost găsite toate bunurile sustrase, astfel că partea vătămată și-a recuperat paguba.

Inițial, păgubitul a arătat doar că cineva a intrat în casa sa pe geam și i-a sustras un TV LCD, un PlayStation 3, jocuri, o pereche de adidași de firmă, cabluri și 3 laptopuri, autorul ieșind ulterior pe ușă, prin forțarea acesteia. Ce nu știa hoțul, care purtase mănuși, a fost faptul că în zonă erau amplasate camere de supraveghere, astfel că acestea au surprins momentul în care a ieșit din bloc, inclusiv detalii legate de îmbrăcăminte și faptul că avea un tatuaj pe antebraț. Imaginile au relevat că inculpatul a cărat bunurile sustrase afară din scară și că a efectuat un apel în timp ce se afla în exterior, după care în zonă a apărut un taxi. De aici, s-a dat de urma taximetristului, care a povestit unde coborâse inculpatul, care a fost luat „ca din oală”. În timpul anchetei, bărbatul a recunoscut furtul, ba chiar a detaliat locul din care a venit, partea de geam pe care a escaladat-o și cum a ieșit ulterior din apartament.

Cu toată sinceritatea sa, sancțiunea aplicată pe fond de instanță nu a fost una foarte blândă, dat fiind că acesta a mai avut o condamnare pentru trafic de droguri, respectiv 3 ani și 6 luni închisoare. „(…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, (…) pedeapsa se execută în regim de detenţie. (…) deduce din pedeapsa aplicată perioada executată în stare de reţinere, arest preventiv şi arest la domiciliu, respectiv de la data de 18.08.2022 până la data de 14.09.2022, inclusiv. (…) menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul (…) până la rămânerea definitivă a hotărârii sau până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 zile. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 500 de lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: NEOSiAM 2021- pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?