Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

5 idei de amenajarea curții cu garduri metalice

Gardurile metalice au devenit în ultima perioadă din ce în ce mai cunoscute, avantajele acestora fiind cele care conving beneficiarii o astfel de alegere este cea mai potrivită. O curte poate fi amenajată cu o mai mare ușurință cu ajutorul gardurilor metalice, iar dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva idei de amenajare care s-ar putea te ajute!

Amenajarea curții în stil grădină suspendată

Cel mai mare avantaj pe care îl oferă modelele de garduri metalice este acela nu vorbim despre garduri închise, ci despre zone aerisite, care permit vizibilitatea. Din acest motiv, gardurile pot fi folosite cu ușurință ca suport pentrugrădini suspendate”. Poți atârna de gard, din loc în loc, mici ghivece cu flori și, de asemenea, pot dispune pe gard plante cățărătoare, care contribuie la imaginea de grădină suspendată.

Amenajarea curții cu zone delimitate

Dacă vrei delimitezi zonele importante ale grădinii, cum ar fi zonele cultivate sau gazonul, atunci gardurile metalice suntperfecte pentru a semnaliza acest lucru. Tot ce trebuie facieste cumperi panourile de gard și le instalezi în zonele dorite, susținându-le cu ajutorul unor stâlpi metalici. Vei observa în acest sens vei limita accesul în zonele în care nu dorești trafic, iar în plus te vei putea bucura și de un aspect aerisit al curții.

Delimitează zonele de joacă și relaxare

Gardurile metalice pot fi vopsite, iar acest lucru te poate ajuta creezi spații vesele împrejmuite într-un mod special. Gardurile metalice permit vizibilitatea, astfel vei ști întotdeauna ce se întâmplă dincolo de gard, iar copiii sau persoane aflate în incinta delimitată vor fi în siguranță.

Amenajarea unor garduri luminoase

Dacă vrei creezi un gard special, cu adevărat unic, poți optapentru amenajarea unui gard luminos. Tot ce trebuie faci este amenajezi gardul cu stâlpi, capace pentru stâlpi și panouri, iarmai apoi dispui pe acest gard ghirlande luminoase. Pentru a nu consuma foarte multă electricitate poți opta pentru instalați icu încărcare solară, acest lucru ajutându-te te bucuri de lumini discrete seara, care vor contribui la imaginea totală a grădinii.

Pentru a completa această imagine poți îți amenajezi curtea cu alei pietruite sau pavaje, pentru ca în zona bordurilor pui diferite ghivece sau instalații luminoase care contribuie, de asemenea, la un aspect deosebit al zonei.

Amenajarea curții cu gabioane

Gabioanele au început fie din ce în ce mai utilizate, deoareceoferă soluții estetice de amenajare, dar și un aspect cu totulspecial, ce nu poate fi egalat de alte soluții de închidere. Gabioanele sunt garduri metalice în amestec cu piatra naturală, ce pot fi personalizate ca dimensiuni și formă. În general, este preferată piatra naturală de tip spărtură, pentru a eficientiza costurile.

Gabioanele pot fi folosite pentru a crea diferite obiecte decorative, pentru amenajarea zonelor cu grătare de grădină, pentru zonele cu fântâni de grădină sau, pur și simplu, pentru închiderea perimetrală a curții.

Gardurile metalice sunt una dintre cele mai comune și eficiente tipuri de garduri. Eficiența lor se vede și în costurile reduse, cu mult mai mici decât în cazul altor tipuri de închideri perimetrale. De asemenea, costurile cu mentenanța sunt scăzute, iar aces tlucru este încă un avantaj pentru care ar trebui alegi gardurile metalice pentru a-ți amenaja suprafața curții.

Alege, așadar, îți amenajezi grădina și curtea cu ajutorul gardurilor metalice investind în soluții durabile și prietenoase cu mediul. Te vei bucura de rezistență, dar și de soluții estetice de împrejmuire, pe care le vei putea personaliza după bunul plac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?