Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Focșani. Campanie de informare privind asigurările obligatorii pentru locuințe

Primăria Municipiului Focșani și PAID România vor demara o campanie de informare a locuitorilor orașului nostru despre importanța polițelor de asigurare împotriva dezastrelor naturale (cutremur, alunecări de teren, inundații). Primarul Cristi Valentin Misăilă s-a întâlnit, miercuri, cu o delegație condusă de directorul general al PAID România, doamna Nicoleta Radu, pentru a discuta despre realizarea unui parteneriat prin care să fie promovată importanța poliței de asigurare împotriva dezastrelor naturale. Acțiunile de informare vor fi derulate de Primăria Municipiului Focșani, prin serviciile de specialitate și instituțiile subordonate. De asemenea, pe pagina de internet a municipalității va fi publicat un anunț prin care cetățenii vor fi informați cu privire la obligativitatea încheierii poliței de asigurare împotriva dezastrelor naturale, în conformitate cu Legea nr. 260 din 2008.

Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale acoperă daunele produse asupra locuinței de inundații (din cauze naturale), cutremure sau alunecări de teren. Din păcate, în Vrancea au asigurări obligatorii doar 12.771 locuințe în mediul urban și 9.737 în mediul rural, adică 13,7% din numărul total de imobile. Potrivit PAID, doar în Vrancea au fost plătite despăgubiri pentru daune de 1,8 milioane lei.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României, respectiv Cutremur, Inundații, Alunecări de teren. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin asocierea a 12 societăți de asigurare (ABC Asigurări, Astra Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări și Uniqa Asigurări), acționari PAID.

Sursa text și foto: Facebook/ Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?