Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Bătaie între ciobani, ajunsă în instanță; agresorul, obligat să achite despăgubiri și trimis să muncească 60 de zile în folosul comunității

Un conflict între doi ciobani a avut urmări pentru ambii vrânceni implicați, după ce unul a ajuns la spital, iar cel de-al doilea a fost condamnat. Deși variantele incidentului au fost complet diferit povestite de partea vătămată și de cel considerat agresor, acesta din urmă a fost găsit vinovat, prima sentință fiind de condamnare la închisoare cu suspendare, plus obligarea la plata unor despăgubiri. Incidentul a avut loc în vara anului 2020, inculpatul fiind acuzat că a lovit partea vătămată cu pumnul în zona feţei şi cu o bâtă de mai multe ori în zona stângă a corpului, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 25 –30 de zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal.

Pe de o parte, partea vătămată a relatat că în ziua respectivă era cu oile la păscut, iar inculpatul l-ar fi luat la bătaie pe motiv că „amestecă oile”, în timp ce agresorul a povestit că a fost insultat și era să fie bătut cu bâta, motiv pentru care a reacționat, dar nu violent. Astfel, acesta a susținut că doar i-a smuls bâta din mână părții vătămate, moment în care bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut pe niște cioate. Cu toate acestea, în timpul cercetărilor s-a concluzionat că rănile suferite de partea vătămată fuseseră provocate prin loviri repetate cu un corp dur. În timpul anchetei, partea vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 18.147,98 lei despăgubiri, din care 3.147,98 lei – despăgubiri materiale, şi 15.000 lei – daune morale, plus cheltuielile de judecată.

(…) condamnă pe inculpatul (…), la 9 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani, (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria com. Tănăsoaia, judeţul Vrancea sau la Școala cu clasele I-VIII Tănăsoaia, Feldioara din com. Tănăsoaia, jud. Vrancea, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) admite în parte acţiunea civilă şi obligă inculpatul la plata sumei de 3.147,98 lei reprezentând despăgubiri materiale şi la plata sumei de 5.000 lei daune morale către partea civilă (…). (…) admite acţiunea civilă şi obligă inculpatul la plata sumei de 495 lei către partea civilă Spitalul Județean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani (…), reprezentând cheltuieli aferente spitalizării persoanei vătămate, cu dobânda legală aferentă acestei sume, calculată de la data externării victimei până la data achitării integrale a debitului. (…) obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei totale de 4.104,36 lei cu titlu de cheltuieli de judecată din care 3.600 lei constând în onorariu avocat ales și 504,36 lei constând în cheltuieli de transport. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi în faza de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?