Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Crucea Roșie Vrancea: Primul transport umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia și Siria este pe drum

Primul transport umanitar destinat victimelor cutremurului din Turcia și Siria este în drum spre localitatea Gaziantep, la granița cu Siria! Crucea Roșie Vrancea, solidară cu persoanele sinistrate din Turcia și Siria, oferă un sprijin imediat, constând în materiale și echipamente de primă necesitate – paturi de campanie supraetajate, pături, toalete ecologice, portabile, provenite de la sponsorii locali și Crucea Roșie Germană, Filiala Lauterbach.

Apelul Umaniar pentru victimele dezastrului din Turcia + Siria continuă! Toți cei care doresc să se implice în campania de ajutorare organizată de Crucea Roșie Vrancea, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populației afectate de cutremurul din Turcia și Siria pentru strângerea de fonduri și obiecte de prim-ajutor, pot dona în bani sau în natură pentru a achiziționa corturi, paturi de campanie, saci de dormit, pături, lanterne, generatoare, încălzitoare și produse de igienă. Vă mulțumim și vă invităm să vă alăturați eforturilor noastre!

Pentru donații în natură și informații despre cum puteți ajuta, vă așteptăm la sediul Filialei din Focșani, str. Dimitrie Cantemir nr. 5 sau la telefon 0237 206 961

de luni până vineri între orele 09:00 si 16:00. Pentru donatii financiare, Filiala Vrancea a deschis un cont în lei: RO28BTRLRONCRT00I1030407 – Banca Transilvania, cod SWIFT BTRL RO 22 și/sau numerar prin casierie, la sediul Filialei din Focșani, str. Dimitrie Cantemir nr. 5.

Comunicat de presă

N.R. Echipele de salvatori din Turcia au continuat miercuri, pentru a zecea zi, căutarea neobosită a supravieţuitorilor după cutremurele devastatoare care au lovit regiunea, fiind raportate persoane scoase în viaţă de sub dărâmături, în pofida şanselor reduse, transmite agenţia DPA, conform AGERPRES. Autorităţile turce au raportat 35.418 de morţi doar în această ţară, totalul deceselor împreună cu cele din Siria ajungând la peste 40.000. Aproximativ 1,6 milioane de persoane se află în prezent în adăposturi de urgenţă în Turcia, iar alte 600.000 au părăsit regiunea sau au fost evacuate. Între timp, autorităţile turce au arestat mai multe persoane pentru presupusă responsabilitate pentru clădirile prăbuşite. Autorităţile din Turcia spun că un total de 50.576 de clădiri s-au prăbuşit sau sunt grav avariate în urma celor două seisme devastatoare produse săptămâna trecută, potrivit DPA. Toate aceste clădiri periculoase trebuie să fie demolate urgent, a avertizat Ministerul Planificării Urbane într-un raport. Autorităţile au inspectat peste 387.000 de clădiri din cele 10 provincii afectate de cutremur în sud-estul ţării. Seismele au fost urmate de 3.858 de replici după data de 6 februarie, 38 dintre ele cu magnitudinea peste 5, a spus Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor (AFAD) într-un mesaj separat. Instituţia sfătuieşte localnicii să nu se apropie de clădirile avariate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?