Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO: Maratonul Unirii. Moment de reculegere, în Focșani, pentru femeia omorâtă de câini în București

Directorul cursei, Ilie Roșu, a trimis spre publicare un Comunicat referitor la desfășurarea Maratonului Micii Uniri, și despre organizarea căruia Monitorul de Vrancea a scris pe larg în numărul din 24 Ianuarie. Redăm din Comunicat:

”Startul a fost dat din Piața Unirii la ora 07:30. Înainte de start, maratoniștii s-au prins în Hora Unirii, dupa care s-a intonat Imnul României. Trecerile peste Râul Milcov de la Câmpineanca și Odobești au fost făcute pe ritmurile melodiei Hora Unirii. La Maratonul Unirii au participat 9 maratoniști care au venit din Focșani, Brăila, Galați, Adjud, Brașov, Codlea și Bistrița Bârgăului: Ștefan Sălăgean, din Bistrița Bârgăului, Ilie Victor, din Brăila, Stan Viorel, din Brăila, Moldoveanu Alexandru, din Brăila, Brăila Cătălin Doru, din Galați, Donos Constantin, din Codlea, Tiba Adrian, din Brașov, Chelaru Petrică, din Domnești Târg, Comuna Pufesti, Roșu Ilie, din Adjud.

În cadrul maratonului s-a constituit Ștafeta Unirii, formată din 3 copii veniți din Județul Bistrița Năsăud, conduși de profesorul de istorie Sălăgean Ștefan, fiecare alergând câte 14 km. Ștafeta a fost formată din frații Alexandru Sebastian Tomoroga și Robert Gabriel Tomoroga, și verișorul lor, Gabriel Tomoroga, toți trei de la Școala Gimnazială Mureșenii-Bârgăului, structură a Școlii Gimnaziale Tiha-Bârgăului. Participanții s-au prins în Horă alături de edilii comunelor Câmpineanca – Ivan Tudorel și – Mîrza Viorel, iar în orașul Odobești, Hora Unirii a fost jucată în fața Monumentului Eroilor.

La km 42, în fata Mausoleului Eroilor din Focșani, ni s-au alăturat copii din Focșani, Adjud și Adjudu Vechi, care au alergat cursa populară până în Piața Unirii. La Mausoleul Eroilor s-a păstrat un moment de reculegere pentru militarii care odihnesc în Mausoleu și pentru Daraban Oros Ana, maratonista care a sfârșit tragic în timpul unui antrenament. (Ana Oros Daraban, o femeie în vârstă de 43 de ani, a fost omorâtă de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București – n.r..)

În interiorul Mausoleului Eroilor… s-a aprins Torța Eroilor care a fost purtată până în Piața Unirii în semn de respect pentru eroii Armatei Române căzuți în Primul Război Mondial și pentru militarii eroi care și-au dat viața pentru România în misiuni de luptă și pe câmpurile de instrucție. La sosire, participanții au fost întâmpinați de reprezentanți ai administrației locale și județene și de locuitori ai Municipiului Focșani. Participanții au primit la final diplome, medalii și cupe oferite de sponsori și organizatori. Mulțumim Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea și Inspectoratului de Jandarmi Vrancea pentru sprijinul acordat în timpul evenimentului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?