Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Nausica Mircea, fosta directoare a Centrului Cultural Vrancea, numită referent la ICR Istanbul

Designerul Nausica Mircea a fost numită referent la ICR Istanbul, la propunerea președintelui Institutului, Liviu Sebastian Jicman. Potrivit libertatea.ro, designerul are un spor de 40% la salariu pentru „spor de țară nesigură”. „Sursele Libertatea din interiorul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) spun că «a strâns toate semnăturile necesare numirii într-o săptămână și au fost sărite cele trei teste care se dau în mod normal. La ICR a făcut pregătirea cu o zi înainte de a pleca la post. Adică n-a făcut-o, a strâns doar semnăturile», spun și angajații ICR”, arată libertatea.ro, care menționează că indemnizația lunară, cu tot cu sporul de risc, este în jur de 3.500-4.000 de dolari pe lună.

Nausica Mircea a fost director al Centrului Cultural Vrancea în perioada mai 2021-septembrie 2022. În 2020 a participat la alegerile pentru Camera Deputaților, pe lista ALDE-Pro România.

Anul trecut, consilierii județeni au respins proiectul de hotărâre care viza transformarea Centrului Cultural, instituție din subordinea CJ Vrancea, în instituție de spectacole, fapt care ar fi dus, printre altele, și la mărirea salariului directorului, la acea vreme Nausica Mircea. La scurt timp după respingerea proiectului, aceasta și-a dat demisia din funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?