Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Volei – Junioarele de la CSS Focșani încep acasă întrecerea din Grupa Elită!

Voleiul este, după baschet – a doua disciplină sportivă în care o formație vrânceană intră în competiție oficială. Junioarele de la CSS Focșani, antrenate de Mihaela Taskiran și Petrică Damian, vor debuta în Grupa Elită a Campionatului Național sâmbătă 14 ianuarie, de la ora 11:30, cu meciul pe care îl vor disputa în Sala Polivalentă, în compania LPS Mircea Eliade București. Din prima Grupă Elită mai fac parte CSS Bacău, CSM Medgidia, Laguna Constanța și Dinamo București.

Programul fetelor Focșaniului în continuare: 22 ianuarie, acasă, cu CSS Bacău; 29 ianuarie, la CSM Medgidia; 5 februarie, acasă, cu Laguna Constanța; 12 februarie, la Dinamo București; 19 febuarie, la LPS Eliade; 26 februarie, la CSS Bacău; 5 martie, acasă, cu CSM Medgidia; 12 martie, la Laguna Constanța; 19 martie, acasă, cu Dinamo București.

Voleibalistele focșănence au avut o primă fază a campionatului cu jocuri foarte bune, au câștigat de șase ori și au pierdut o dată, cu CSU Medicina CNUE Târgu Mureș. În partida de sâmbătă, CSS Focșani are prima șansă la victorie, oaspetele terminând pe locul 4 în grupa bucureșteană a campionatului. Formația gazdă va folosi, practic, aceleași jucătoare care au evoluat în ultimele meciuri ale anului trecut. Sunt în continuare în refacere Alessia Sima, Mihaela Dumitru, Andra Damaschin.

Echipa CSM 2007, pregătită tot de Mihaela Tașkiran și Petrică Damian, care joacă în Divizia A2, alcătuită din junioarele de la CSS și senioarele Miruna Pușcă și Alexandra Laurici, va avea primul meci al anului tot acasă, la 4 februarie, când vor întâlni pe ASC Sport Plus Brăila.

Strategie de dezvoltare a voleiului la Focșani

Voleiul focșănean a început competițiile sezonului 2022-2023 cu omul de afaceri și de sport, Emilian Crihană ca președinte al Secției de Volei a CSM Focșani 2007 și al Clubului Sportiv Academika Focșani, postură din care a coordonat, practic, întreaga activitate voleibalistică din județ. Împreună cu conducerea clubului municipalității și a CSS, președintele Emilian Crihană a elaborat o strategie pe termen mediu și lung. A transferat la Focșani jucătoare de lot național de junioare, alte voleibaliste de mare perspectivă, a promovat atragerea către volei unui număr mare de fetițe, municipiul având echipe la toate categoriile de vârstă. A asigurat pentru toate echipele echipamente de prezentare și de joc, a reușit să găsească modalitatea prin care echipele de senioare și junioare să evolueze în campionate în Sala Polivalentă, unde vin spectatori ca în vremuri bune ale voleiului focșănean. Și, pentru că după terminarea liceului, din vară este posibil ca unele dintre jucătoare să plece, Emilian Crihană, așa cum mi-a spus ieri, se află în căutarea soluțiilor pentru ca la Focșani să vină voleibaliste foarte tinere și de perspectivă care să le înlocuiască. Conducerea FR Volei a apreciat activitatea lui Emilian Crihană ca președinte al Secției de Volei a CSM Focșani 2007 și al ACS Academika Focșani, și i-a acordat, în Gala Voleiului Românesc de la Bucureștii de luni, 19 decembrie, premiul pentru ,,cea mai spectaculoasă dezvoltare a voleiului de copii și juniori la nivel național în anul 2022”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?