Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

O femeie din Negrilești a dat 7 mii de lei ca să primească pensie CAP; a fost prinsă și condamnată cu suspendare

O femeie din Negrilești a recunoscut că a dat bani pentru a-și rezolva pe căi mai puțin legale cei câțiva ani de vechime care îi lipseau pentru a beneficia de pensie de agricultor, iar procurorii care anchetau cazul au propus ca aceasta să fie condamnată la o pedeapsă cu suspendare. Ceea ce s-a și întâmplat la finele anului trecut, când tribunalul a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între inculpată și procurori, „cu privire la săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență” pedeapsa stabilită fiind de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare, plus obligația de a presta „60 zile muncă neremunerată în folosul comunității la Primăriei comunei Negrilești, jud. Vrancea sau Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril Negrilești”. Suma cu care aceasta cumpărase influența, după cum reiese și din sentința care nu este încă definitivă, a fost de 6.960 lei, asupra căreia instanța a dispus confiscarea specială.

Potrivit rechizitoriului, femeia a făcut demersurile pentru care a fost condamnată în perioada decembrie 2021 – martie 2022, când i-a dat banii în mod direct unui bărbat, care a promis să vorbească cu un amic, acesta din urmă urmând să rezolve totul cu ajutorul unui funcționar. De altfel, atât cel care a primit banii direct, cât și cel de-al doilea bărbat sunt cercetați într-un dosar separat, fiind acuzați că au încercat să îl convingă pe angajatul care avea atribuții de eliberare a adeverințelor, să completeze, să semneze și să elibereze un document cu numărul de înregistrare și ștampila instituției.

Mai departe, femeia condamnată dorea să depună această hârtie la dosarul de pensionare pentru recunoașterii vechimii minime în muncă și implicit a dreptului la pensie minime sociale garantate de stat. Atunci când au verificat hârtiile oficiale însă, anchetatorii au descoperit că inculpata nu figura în Registrul de evidență a timpului util la CAP, care se afla la casa de pensii. Mai mult decât atât, în cauză au fost efectuate și interceptări telefonice, din care reiese că, pe durata a aproape două luni, inculpata făcuse demersuri repetate pentru obținerea adeverinței respective, astfel încât să aibă vechimea necesară recunoașterii dreptului la pensie minimă socială.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?