Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Școala Gimnazială și grădinița din Nereju Mic au fost inaugurate

Autoritățile din Nereju au inaugurat ieri Școala Generală din Nereju Mic care a fost complet reabilitată și extinsă. Practic, la această școală sunt realizate patru investiții, respectiv: Reabilitare, extindere și dotare Școala Generală Nereju Mic, reabilitare și dotare Grădinița cu program normal Nereju Mic, amenajare teren de minifotbal și refacere împrejmuire stradală. La eveniment au participat primarul Toader Gemănaș, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel Mare, subprefecții Claudia Serafimciuc și Gheorghiță Berbece, inspectorul școlar general Daniela Marchitan, președintele ACoR Vrancea, Fănică Popa, primarul comunei Bolotești, consilieri locali și mai mulți locuitori ai comunei. Panglica inaugurală a fost tăiată de trei copii, elevi ai școlii, în prezența oficialităților. Manifestările au continuat cu o slujbă religioasă de sfințire oficiată de preoții din localitate.

Primarul Toader Gemănaș a făcut o scurtă prezentare a acestei investiții și nu numai. Școala Gimnazială Nereju Mic are nouă săli de clasă complet utilate și dotate cu bănci individuale, table magnetice, videoproiectoare. În școală și grădiniță există wc-uri moderne pentru copii, profesori, persoane cu dizabilități. Atât școala cât și grădinița dispun de centrale termice moderne care asigură o temperatură optimă pentru desfășurarea orelor de curs.

„Am reușit să finalizăm lucrările la Școala Gimnazială Nereju Mic. De fapt este un cumul de investiții și de lucrări. Mai exact patru investiții: modernizare Școală Nereju Mic; modernizare Grădinița Nereju Mic; Amenajare curte și construire teren minifotbal Școala Nereju Mic. Este vorba de investiții de peste 2,3 milioane de lei, cu mult mai mult decât sumele prevăzute inițial. Din acest motiv dar și pentru că am schimbat proiectul de reabilitare și modernizare a Școlii a trebuit să găsim finanțare, să cerem sprijinul Consiliului Județean. Toate acestea au dus la anumite întârzieri, dar sunt bucuros și fericit că am reușit să finalizăm acest proiect“, a afirmat primarul Toader Gemănaș.

Comuna Nereju are în derulare în prezent 27 de investiții care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii din localitate. Multe dintre aceste investiții vizează tot reabilitarea și modernizarea unor școli și grădinițe. Toader Gemănaș a precizat că o altă unitate școlară la care vor începe lucrările în perioada următoare este Școala Gimnazială Nereju Mare. Este încă o investiție care va fi finanțată prin PNDL și bugetul local, cu o valoare de peste 613 mii lei.

Pe lista de investiții deja finalizate în infrastructura școlară se mai află Grădinița Nereju Mare – 596 mii lei și Școala Chiricari, finanțate din bugetul local – 568,7 mii lei. Primarul comunei Nereju, Toader Gemănaș, a pregătit proiecte și pentru celelalte unități școlare din comună. Au fost depuse proiecte pentru obținerea finanțării pentru lucrări de modernizare la Școala Primară Brădăcești, Grădinița Brădăcești, Școala Primară 2 Nereju, Grădinița 2 Nereju, Grădinița 2 Nereju Mic (internat).

Iluminat public cu LED pentru toată comuna

Un alt proiect important pentru comuna Nereju este cel prin care va fi modernizat iluminatul public în comună prin montarea de becuri LED. Proiectul iluminatului public prevede montarea a 701 lămpi LED în toate satele, în intravilanul comunei. Primarul a explicat că toate lămpile care vor fi date jos de pe stâlpi vor fi montate în zonele din extravilanul comunei. Edilul a arătat că pe lista de proiecte în curs de implementare se află etapa a III a a proiectului de modernizare a iluminatului public din Nereju. Acesta prevede montarea a încă 113 lămpi LED în zonele din intravilanul localității care nu au putut fi cuprinse în proiectele anterioare.

8 kilometri de drumuri comunale vor fi asfaltate

Pe de altă parte, în perioada următoare va fi implementat un proiect ambițios de reabilitare a aproximativ 8 kilometri de drumuri de interes local. „Un alt proiect important pentru comunitatea noastră este cel privind asfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri locale. Proiectul este finanțat prin CNI, a parcurs mai multe etape și se află în faza de licitație publică. Sperăm ca în primăvara anului viitor să înceapă lucrările efective de reabilitare și modernizare a drumurilor prinse în acest proiect“, a arătat Toader Gemănaș. Edilul șef din Nereju a afirmat că are pregătite și alte proiecte de reabilitare a drumurilor locale urmând ca majoritatea să fie asfaltate. „Am hotărât că nu mai putem continua așa. Pui balast, îl ia apa, pui balast de zece ori pe an și îl ia apa. Atunci am hotărât să reabilităm și să asfaltăm aceste drumuri“, a precizat Toader Gemănaș.

A investi în școală și sănătate înseamnă a investi în viitorul nostru!“

La rândul său, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a precizat că investițiile în infrastructura școlară înseamnă investiții în viitor. „Vă asigur de tot sprijinul Consiliului Județean în ceea ce privește finanțarea proiectelor pe care le aveți la nivelul comunei Nereju. Noi facem tot posibilul să vă fie viața cât mai bună și suntem obligați să facem tot ce ne stă în putință ca acești copii minunați, care reprezintă viitorul, să aibă parte de investiții concrete. A investi în școală și sănătate înseamnă a investi în viitorul nostru, al tuturor“, le-a spus Cătălin Toma celor prezenți.

Ulterior, copiii au mers în sălile de curs însoțiți de cadrele didactice, loc în care îi așteptau pungile cu cadouri de la Moș Crăciun, care și în acest an a fost ajutat de administrația locală ca să ofere fiecărui copil câte un pachet cu dulciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?