Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Daruri pentru trup și suflet de la echipa „Împreună cu voi alături de voi putem face minuni‟

Weekend-ul trecut, odobeșteanul Costel Bocu și echipa „Împreună cu voi alături de voi putem face minuni‟ a mers cu daruri la familii nevoiașe, copii și bătrâni din Andreiașu de Sus, Răchitosu, Butucoasa, Broșteni și Odobești. „Sâmbătă am fost cu mici daruri de la Moș Crăciun în zona Andreiașu de Sus, Răchitosu, Butucoasa, Broșteni și Odobești. Ca în fiecare an, prietenii m-au contactat pentru a demara din nou aceste frumoase obiceiuri de a dărui. Am strâns alimente, dulciuri, hăinuțe și jucării și am mers la 8 familii nevoiașe, 20 de copilași și 33 de suflete de la Căminul de bătrâni de la Odobești‟, a spus Costel Bocu.

Plângea inima în noi de milă și de ceea ce am văzut‟

Ajungând în sate îndepărtate parcă de civilizație, echipa „Împreună cu voi alături de voi putem face minuni‟ a văzut ce efecte are sărăcia asupra oamenilor care au uitat să zâmbească. „Plângea inima în noi de milă și de ceea ce am văzut. Am reușit să ajungem la familii care nu credeam că pot locui acolo. Am ajuns la Titila, un sătuc din creierii munților Vrancei, după Andreiașu de Sus. Am urcat și coborât, iarăși am urcat și coborât și într-un final am ajuns la micuții din acel sătuc. Copiii, foarte respectuoși, cuminți și cu un mare bun simț, merg zilnic câte 3-4 kilometri pe jos pentru a ajunge la școala din sat (Andreiașu de Sus) și a învăța carte. Pentru ei nu contează cum e vremea, că plouă, că e soare, că ninge, că e ger…. ei zilnic străbat atâția kilometri dus-întors pentru a învăța carte. Am ajuns la familii din Butucoasa, Răchitașu, la bătrâni din Reghiu și Mera dar și la familii cu peste 5 copii din Broșteni. Ultimele daruri de la Moș Crăciun le-am lăsat la cei 33 de bătrâni de la Căminul de Bătrâni din Odobești. La final, împreună cu prietenii și coordonatorii mei, am răsuflat adânc, am mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că am putut face și anul ăsta această campanie‟, povestește Costel Bocu.

Duminică, 18 decembrie, 16 elevii ai Școlii Gimnaziale din Andreiașu de Jos au mers la Teatrul Municipal Focșani pentru a urmări spectacolul „Boroboațele lui Vulpino‟. „Le-am oferit celor 16 copilași bilete la teatru, iar la final i-au dus la McDonald’s. Mulțumesc din nou tuturor prietenilor, oamenilor simpli, dar cu un suflet imens, echipei «Împreună cu voi alături de voi putem face minuni» pentru că mi-au fost alături și de această dată. Fără ei nu aș fi reușit. Vreau să mulțumesc cadrelor didactice, părinților și elevilor de la Școala Gimnazială «Alexandru Vlahuță» din Focșani pentru mobilizarea de care au dat dovadă. Tot RESPECTUL meu și al echipei! Continuăm, nu numai în pragul sărbătorilor. De peste șapte ani jumătate facem aceste gesturi și suntem mulțumiți sufletește că cineva se bucură de ceea ce am oferit, că am putut aduce fericire în casele semenilor noștri, ale familiilor sărmane. Sunt foarte mulți necăjiți. Trebuie să reținem că: «ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru ceilalți, rămâne pentru eternitate!»‟ , a mai spus Costel Bocu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?