Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Baschet, Liga Națională – CSM Focșani 2007 a rămas în zece jucători!

  • Brandon Austin s-a întors în SUA, iar Alexandru Burlacu a optat pentru o formație de Liga a 2-a

Echipa de baschet a CSM Focșani 2007 a avut un start de sezon 2022-2023 spectaculos în care, după înfrângerea, previzibilă, de la Timișoara, din prima etapă a urmat victoria surprinzătoare, dar mai mult decât meritată din Sala Polivalentă cu Dinamo București. Noua echipă a Focșaniului arăta calitate, prestanță, eficiență. În meciurile următoare, și pe fondul unor accidentări, focșănenii au mai obținut doar o victorie, cu Laguna București și au avut în etapa trecută, pe teren propriu, cu OHMA Timișoara, o prestație foarte bună, dătătoare de așteptări optimiste pentru viitoarele jocuri din campionat. Echipa Focșaniului părea că depășise o perioadă în care a fost cu moralul foarte jos, fapt evident pentru spectatorii de la meciurile sale, înainte de toate pentru antrenorul Petruț Mihai și colegii săi din staff-ul, tehnic. Cauza a constituit-o, foarte probabil, întârzierea plății contractelor pentru luna octombrie. Pentru unii jucători a fost decisivă în conturarea unei atitudini, până la urmă firești: Brandon Austin, coșgeterul echipei și al patrulea marcator al Ligii Naționale, cu o medie de 19 puncte pe joc, și-a reziliat contractul și a plecat acasă, în Statele Unite ale Americii. A plecat de la echipă și Alexandru Burlacu, care a evoluat puțin pentru CSM 2007, și a optat pentru o formație de Liga a II-a.

În legătură cu aceste plecări și situația creată, antrenorul Petruț Mihai mi-a declarat: ”Din păcate pierdem un jucător important, practic principalul marcator al echipei. Deși am încercat să explic jucătorilor că problema salariilor este una de moment și se fac eforturi ca în cel mai scurt timp salariile sa fie la zi, Brandon nu a mai rezistat și a decis să plece acasă. Alexandru Burlacu a decis și el să plece la o echipă din liga a doua, astfel încât în acest moment am rămas cu doar 10 jucători aflându-ne într-o situație extrem de dificilă. Sper ca situația financiară să se rezolve cât mai repede, să putem înlocui jucătorii plecați. Altfel ne va fi foarte greu să facem față la nivelul Ligii Naționale, o ligă care se află la cel mai înalt nivel competitiv din istorie”.

Primarul Cristi Misăilă a inițiat un proiect de rectificare bugetară prin care a propus suplimentarea cu un milion de lei a bugetului CSM Focșani 2007.

Alocarea sumei va fi supusă la vot în ședința Consiliului Local de marți, 20 decembrie 2022.

CSM Focșani 2007 va juca luni, 19 decembrie, de la ora 19:00, în deplasare, cu Dinamo București. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?