Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Dumitrești. Peste 200 de copii au jucat fotbal la Cupa Prieteniei

Peste 200 de elevi au jucat duminică fotbal la Sala de Sport din comuna Dumitrești, care a găzduit Cupa Valea Râmnicului la Fotbal. A fost cea mai mare manifestare sportivă dedicată sportului cu balonul rotund la care au participat un număr așa de mare de elevi de la toate unitățile școlare din zonă. Competiția a făcut parte din Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) – Cupa Tymbark, faza pe zonă și a fost o explozie de bucurie pentru iubitorii fotbalului, ținînd cont că în perioada pandemiei toate competițiile sportive au fost interzise. La întrecere au participat echipe de fotbal de fete și băieți începând de la clasa zero până la a opta, de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești – profesor Aurel Șelaru, Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești – profesori Marius Bodoc și Maricica Bejan, Școala Chiojdeni – profesor Liviu Bodoc, Școala Jitia – profesor Costeluța Tudose și directorul unității școlare, profesorul Fănel Crucean și Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca – profesor Nicolae Lalu.

Pentru a le crea elevilor o bună dispoziție și mai ales pentru a le oferi șansa de a se cunoaște cât mai bine cu colegii de la alte unități de învățământ, a fost ales sistemul de joc turneu, adică fiecare cu fiecare. Pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni în privința arbitrajului, acesta a fost asigurat de profesorii care nu aveau echipe în joc. Momentul special al întrecerii a fost meciul de fotbal al fetelor din ciclul primar și gimnazial, dat fiind faptul că profesorii de pe Valea Râmnicului dispută astfel de întreceri între fete de mult timp, fără să primească vreun sprijin de la forurile de specialitate.

După disputarea meciurilor rezultatele au fost următoare: clasele primare fete și băieți separat locul I a fost câștigat de Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești, locul II de Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești, locul III a fost câștigat de Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca, iar mențiunea a fost câștigată de Școala Chiojdeni. La băieți ciclul gimnazial, locul I le-a revenit celor de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești, urmați pe locul II de Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca, locul III Școala Jitia și mențiune Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești. La fete ciclul gimnazial, câștigătoare au fost fetele de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești, pe locul II s-au clasat cele de la Școala Jitia, locul III a fost adjudecat de Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca și mențiune cele de la Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești. „Așa cum se știe, doar la Dumitrești există sală de sport, celelate unități școlare nu au o asemenea clădire. Avem și școli care au terenuri sintetice, dar nu se compară cu o competiție ce se desfășoară într-o sală. Elevii erau foarte dornici de a se întâlni în contextul în care în pandemie nu am ținut nicio competiție de nici un fel. Am ales sistemul de joc turneu pentru a le da posibilitatea să se cunoască mai bine și, de ce nu, pentru a-și dovedi fiecare talentul și valoarea. A fost o întrecere frumoasă și vom organiza și altele. Noi, profesorii de pe Valea Râmnicului, ne-am înțeles tot timpul și avem o foarte bună colaborare, suntem o mică familie care își dă mâna de fiecare dată și asta atât profesional, dar mai ales pentru elevii noștri”, au spus Aurel Șelaru și Marius Bodoc, profesori de educație fizică și sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?