Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Nereju. Asfalt pe aproape 8 kilometri de drumuri comunale

Primăria Nereju va reabilita, moderniza și asfalta aproximativ 8 kilometri de drumuri comunale. Investiția are o valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, plus TVA și este asigurată de Compania Națională de Investiții. Proiectul prevede proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare drumuri de interes local, comuna Nereju, județul Vrancea”.

Este vorba de un proiect complex care constă în stabilizarea unor terenuri, realizarea de ziduri de sprijin, realizarea de coloane forate pentru evitarea alunecărilor de teren, refacere terasamente, balastare, realizarea de șanțuri și rigole pentru colectarea apelor pluviale, etc.

De reținut că în comuna Nereju se află în derulare sau au fost deja finalizate lucrări care vizează reabilitarea unităților de învățământ. Este vorba de proiectele: Extindere cu grup sanitar şi reabilitare Grădiniţa cu Program Normal nr.1 Nereju Mic – 532,659.00 lei; Extindere cu grup sanitar şi reabilitare Grădiniţa cu Program Normal nr.1 Nereju, sat Nereju, Com. Nereju – 525,292.00 lei; Extindere cu grup sanitar şi reabilitare Grădiniţa cu Program Normal Sahastru – 447,826.00 lei; Extindere cu grup sanitar şi reabilitare Şcoala Gimnazială „Dimitrie Gusti” Nereju, sat Nereju – 540,062.00 lei; Extindere cu grup sanitar şi reabilitare Şcoala Gimnazială Nereju Mic – 550,498.00 lei;

Un alt proiect este „Construire pod ce leagă satul Brădăceşti de cătunul Crăciunari, comuna Nereju” – 6,783,132.00 lei.

Recent, autoritățile locale din Nereju au demarat proiectul privind „Modernizarea sistemului de iluminat public în Comuna Nereju, județul Vrancea”. Proiectul vizează realizarea unui sistem de iluminat public în localitățile din intravilanul comunei Nereju, cuprinzând următoarele localități: Sahastru, Nereju, Nereju Mic, Chiricari.

Vor mai fi montate console de susținere a aparatelor de iluminat cu LED, dar și coliere de prindere pe stâlpi a consolelor, fixate prin intermediul unei benzi de montaj din inox și agrafe de strângere. Totodată, va fi implementat un sistem de telemanagement la nivel de punct de aprindere pentru un număr de 7 puncte de aprindere, dar și un sistem de telemanagement la nivel de punct luminos pentru aparatele de iluminat 70W aferente categoriei de drum principal. Valoarea totală estimată a investiției este de 859 mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?