Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Dezbatere la CJ Vrancea, pe tema reformei turismului

Consiliul Județean Vrancea a găzduit astăzi o dezbatere pe tema reformei turismului românesc, zi aleasă deloc întâmplător în contextul în care zilele acestea se desfășoară Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus 2022. Tocmai de aceea, reprezentanții Ministerul Antreprenoriatului și Turismului au venit în județ pentru o discuție având în prim plan înființarea și operaționalizarea Organizațiilor de Management a Destinației (OMD), un subiect relativ nou în peisajul turismului românesc, discuție la care au fost invitați autorități locale și reprezentanți ai mediului de afaceri. Discuțiile nu au vizat doar noutățile aduse de OMD, ci au fost supuse atenției și chestiuni aplicate privind oportunitățile de dezvoltare a turismului din județul nostru.

La întâlnire au participat prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – Tudorița Lungu, directorul general al direcției generale de turism – George Boruna, și șefa serviciului marketing, reprezentanță – Camelia Tărniceru. „În urma dezbaterilor pe care astăzi le vom avea, sperăm să avem și rezultate”, a spus președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, arătând că această dezbatere nu putea lipsi din Vrancea, „țara viei și vinului, unde legenda se întrepătrunde cu realitatea”.

În același timp, și reprezentantul Guvernului în teritoriu a reasigurat că va acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea județului, implicit din punct de vedere al turismului. Nicușor Halici a punctat totodată, în concordanță cu evenimentele din acest weekend, că „avem o cultură și o tradiție pe care încă le păstrează mulți dintre vrânceni, în ceea ce privește produsele tradiționale făcute după rețete preluate de la străbuni, care sunt căutate și foarte apreciate, în toate colțurile lumii”.

Pe scurt, OMD-urile reprezintă o nouă formă de gestionare a destinațiilor turistice, care vor permite dezvoltarea turismului, cu implicații directe în creșterea circulației turistice, a volumului de încasări din turism atât la nivel local, cât și la nivel național. Sunt mai multe timpuri de OMD-uri, de la cel local – care se va înființa pe baza asocierii unității/lor administrativ-teritoriale, la cel județean, regional și național.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?