Iaşi: Medicii de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon‟ au efectuat un transplant renal de la soţie la soţ

0
349

O echipă de medici de la Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr C.I. Parhon‟ din Iaşi a efectuat în cursul zilei de marţi o nouă intervenţie în timpul căreia au transplantat un rinichi de la soţie la soţ, situaţia fiind considerată o raritate, având au informat miercuri reprezentanţii unităţii medicale. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr C. I. Parhon‟ din Iaşi, dr. Ionuţ Nistor, a declarat că beneficiarul este un bărbat de 47 de ani din judeţul Neamţ, un pacient cunoscut cu boală polichistică renală, o boală genetică, acesta fiind şi motivul pentru care nu s-au găsit donatori compatibili în familia sa.

Din fericire, şansa lui a fost compatibilitatea bună cu soţia, un lucru inedit, dar care nu se întâmplă pentru prima dată la noi. Prima condiţie în astfel de cazuri este compatibilitatea legată de grupul sanguin, iar ulterior este compatibilitatea imunologică, care în cazul acestui cuplu s-a dovedit la un nivel acceptabil pentru a putea să meargă mai departe cu intervenţia‟, a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon‟. 

Potrivit sursei citate, bărbatul se recuperează acum în Compartimentul de Transplant Renal, starea sa fiind una bună.Se află sub supravegherea echipei conduse de prof. dr. Adrian Covic. Este al 45-lea transplant efectuat în Compartimentul de Transplant Renal al unităţii medicale anul acesta, fiind cel mai mare număr de intervenţii realizate într-un an din istoria centrului‟, a mai precizat dr. Ionuţ Nistor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here