Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Medicul Laurențiu Taban are centură albastră la Brazilian Jiu Jitsu!

Mi-a trimis pe whatsapp informație de top campionul de Brazilian Jiu Jitsu Maricel Ferbinte: ”Ieri (luni, 10 octombrie) am fost la Brăila la un seminar susținut de Sergio Vita, centură neagră 5 grade, reprezentantul ICON BJJ. Am fost cu 3 sportivi printre care și domnul doctor Laurențiu Taban care a fost promovat la centura albastră în BJJ. Tot la centură albastră a fost promovat încă un sportiv de la Focșani, Rareș Croitoru!” Ambii amatori ca sportivi. 

Aveam să aflu apoi că Maricel Ferbinte a ”ajuns la unul dintre vârfurile călătoriei în brazilian jiu jitsu”: a fost promovat în centura neagră după 15 ani în BJJ, de ”profesorul Sergio Vita și Florin Cernat”. 

După ce a primit centura neagră, Maricel Ferbinte a postat pe facebook: ”Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor mei de antrenament pentru că m-au ajutat să ajung un practicant de arte marțiale mai bun. Promovarea mea a fost propusă de profesorul Florin Cernat și pe această cale îi mulțumesc că a avut încredere în mine. Am amintiri frumoase cu marea echipă din care fac parte, ICON ROMANIA (DAOS ROMANIA). Nu în ultimul rând, îi mulțumesc soției mele minunate pentru că a fost alături de mine în toți acești ani. Ea a văzut toată munca pe care am depus-o cu bucuriile și dezamăgirile de după competiții, accidentările de a lungul anilor!”.

Despre doctorul Laurențiu Taban știam că este un profesionist de marcă, medic primar ortopedie-traumatologie la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, o personalitate implicată în proiecte remarcabile, inclusiv în perioada neagră a Covidului. Să aflu că face și sport de contact, la nivel de centură albastră, a fost veritabilă surpriză și am avut temeri că nu va accepta să vorbească despre această pasiune a sa. Am avut în oarecare măsură dreptate și ca dovadă voi începe cu finalul declarației Domniei sale – ”nu stiu dacă este în regulă să scrieți despre asta, nu doresc să atrag vreo laudă de pe undeva”. 

Cum nu era vorba despre vreo laudă, ci despre opinia unui specialist în sănătatea care este construită și prin sport, o redau așa cum mi-a fost spusă de doctorul Laurențiu Taban, recent urcat în grad Bjj, la centura albastră, după 3-4 ani de antrenamente cu Maricel Ferbinte. Deci: ”Mi-a plăcut sportul dintotdeauna, are beneficii medicale studiate și demonstrate, si valoare terapeutică în anumite afecțiuni (si nu puține). Rațiunea pentru care îl practic este de fapt…pasiunea! Sunt puțin subiectiv, dar am întâlnit (prin sport) oameni foarte frumoși și dedicați, care-și rup din timpul lor ca să-l împartă cu mine. E o formă de socializare și comunicare a emoțiilor bune și frecvențelor cardiace și mai bune. Și mulțumesc fiecăruia dintre ei! Sporturile de contact sunt mai solicitante fizic si psihic, și un antrenor echilibrat este motorul pentru înainte! Culoarea unei centuri nu contează așa mult acum, la 40 plus, și oricât ar conta ea, o împart cu Maricel Ferbinte (meritul este al lui). El e centura neagră!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?