Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Focșani. Țeavă de gaze avariată pe strada Anghel Saligny. Ce spun Engie și Primăria

O țeavă de gaze de pe strada Anghel Saligny din Focșani a fost avariată, ieri dimineață, în timpul lucrărilor la reabilitarea infrastructurii. A fost sesizat imediat Distrigaz pentru remedierea avariei, iar o autospecială de stingere de la ISU Vrancea a sosit imediat la locul incidentului. Strada Anghel Saligny a fost închisă circulației pe secțiunea incidentului, traficul fiind deviat pe strada Zorilor. Conform informațiilor oficiale, utilajul care lucra la decopertarea străzii a agățat țeava care nu era amplasată la adâncimea prevăzută de normele legale. Muncitorii care lucrau în zonă au arătat că țeava era chiar sub stratul de beton al străzii, fiind practic imposibil de evitat de cupa utilajului. Nu este primul caz în care țevile de gaze naturale sunt amplasate mai sus față de adâncimea minimă însă în acest caz a durat mai mult până când a fost oprită furnizarea de gaze. Echipele de la Distrigaz s-au deplasat până la intersecția de la Comcereal pentru a reuși să închidă robinetul la gaze. Ulterior au mai trecut câteva ore până la repararea țevii de gaze. 

Într-un răspuns transmis de Engie România se precizează că în urma avariei a fost oprită alimentarea cu gaze la zece consumatori. Miercuri „în jurul orelor 10:30, pe strada Anghel Saligny nr. 20, un operator economic care executa lucrări de săpătură mecanizată pentru modernizarea stradală, a avariat branșamentul de gaze al imobilului aflat la această adresă. Echipele Distrigaz Sud Rețele s-au deplasat imediat în teren, au constatat care este situația și au oprit alimentarea cu gaze naturale pentru 10 consumatori din zonă. În urma controlului DPG, nu s-au constatat pierderi de gaze în respectivul areal”, se arată în răspunsul primit de la Engie. Reprezentanții Engie au mai arătat că reluarea alimentării cu gaze naturale urma să se facă în cursul zilei de miercuri, „după remedirea defectului”.

Reprezentanții Primăriei Focșani au precizat că lucrările pe strada Anghel Saligny fac parte din proiectul european „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale” derulat de administrația locală. „În urma decopertării străzii, a fost afectată o țeavă de gaz care se afla îngropată la o adâncime de 30-40 cm față de 90 cm, cât ar fi trebuit să fie conform normelor legale în vigoare. Din păcate, astfel de situații nu pot fi prevăzute și nici preîntâmpinate de constructori, care nu au de unde să aibă cunoștință de astfel de cazuri care se abat de la cadrul legal în vigoare. Din nefericire, odată întâmplate, asemenea situații au darul de a întârzia lucrările, dar și de a genera un real disconfort cetățenilor, care pot fi afectați de acestea. Constructorul a sesizat în regim de urgență Distrigaz, care are obligația de a remedia în cel mai scurt timp astfel de incidente”, se arată în comunicatul municipalității focșănene.

Reprezentanții Primăriei au precizat că proiectul european „Resistematizarea infrastructurii de transport din Municipiul Focșani” este foarte important pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea viitoare a orașului, în care se va pune mai mult accent pe soluții alternative de transport. „Este un proiect așteptat de mulți focșăneni care vor să se deplaseze cât mai des cu bicicleta sau cu alte mijloace alternative de transport. Totodată, este un proiect important și pentru dezvoltarea transportului local în comun sau pentru cei care aleg să se deplaseze cu mașini electrice. Contractul are o valoare de 56.272.034,01 lei + TVA (11,6 milioane Euro) și o durată de implementare de 19 luni. În speranța că totul va fi remediat în cel mai scurt timp, ne cerem scuze focșănenilor pentru disconfortul creat și mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în comunicat.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?