Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Caracteristici importante ale canapelelor extensibile

Canapelele extensibile sunt cele care au diverse mecanisme care ne permit să le extindem pentru a le îmbunătăți confortul și performanțele, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru a dormi pe ele. În general, părțile culisante sunt de obicei scaunele, deși putem găsi și unele modele cu tetiere înclinate. Există chiar și sisteme electrice care permit canapelei să alunece fără niciun efort.

Ce sunt canapelele extensibile?

Canapelele extensibile sunt piese de mobilier living care au mecanisme pentru a extinde dimensiunea scaunelor și a le face mai confortabile. Scaunele au ghidaje care le fac extensibile, astfel încât să puteți regla adâncimea până la punctul pe care îl considerați cel mai confortabil. Cu alte cuvinte, acestea se adaptează la înălțimea fiecărei persoane, precum și la dimensiunea camerei de zi.

Canapeaua extensibilă este o piesă de mobilier living perfectă pentru orice locuință și orice cameră din casă. În casele mai mici va fi perfectă pentru a economisi la maxim spațiul, iar pentru cei care au mult spațiu, canapeaua extensibilă este ideală pentru a decora o cameră în plus sau chiar pentru a o adăuga în dormitor lângă pat.

Ceea ce este clar este că canapeaua extensibilă este mai mult decât funcțională

Avantajele canapelei extensibile

Dar dacă încă nu sunteți sigur dacă să cumpărați sau nu o canapea extensibilă, acordați atenție acestui articol, pentru că vă vom spune câteva dintre avantajele sale.

Canapea extensibilă pentru a profita la maximum de spațiu

Atunci când avem nevoie de un pat suplimentar pentru a primi un prieten sau o rudă în casa noastră și nu dispunem de suficient spațiu pentru a avea o cameră exclusiv pentru oaspeți, canapeaua extensibilă va fi cea mai bună opțiune. Aceasta poate fi amplasată în living dacă apartamentul este foarte mic, într-unul dintre dormitoare sau chiar în birou.

Este, de asemenea, o opțiune foarte solicitată în hoteluri, deoarece este o modalitate simplă de a adapta o cameră pentru o familie cu copii mici.

Pentru a alege canapeaua extensibilă potrivită, trebuie să măsurăm camera în care o vom amplasa, ținând cont de faptul că aceasta se va potrivi corect după ce va fi deschisă.

Canapele cu design pentru toate gusturile

În zilele noastre, canapelele extensibile sunt proiectate cu mult mai multă atenție decât erau în urmă cu câțiva ani. Atât de mult încât pot fi trecute drept canapele obișnuite.

De aceea, este important să alegeți un model care să se adapteze perfect la stilul camerei și la restul mobilierului. Există țesături și tapițerii pentru toate gusturile, de la cele mai îndrăznețe la cele mai neutre, ideale pentru toate tipurile de livinguri sau dormitoare.

Rezistența canapelei extensibile

Uneori, o canapea extensibilă va fi folosită la fel de mult ca un pat. Acest lucru este valabil pentru apartamentele foarte mici, apartamentele de vacanță sau casele de la țară.

Utilizarea intensă a acestei piese de mobilier living necesită ca aceasta să fie foarte robustă. Nu are rost să cumpărați o canapea extensibilă dacă după cinci sau șase utilizări se rupe sau mecanismul de deschidere este deteriorat.

De aceea, este important ca canapeaua extensibilă pe care o cumpărăm să fie de înaltă calitate. Cu alte cuvinte, să își păstreze proprietățile timp de mai mulți ani, așa cum a făcut-o în prima zi.

Dacă alegem cea mai ieftină opțiune, probabil că nu vom obține calitatea pe care ne-am dori-o.

O saltea pe măsura circumstanțelor

Atunci când alegem o canapea extensibilă trebuie să luăm în considerare și salteaua. În mod normal, saltelele unei canapele extensibile nu sunt la fel de bune ca saltelele de pat. Cu toate acestea, în ciuda faptului că înălțimea saltelei va fi întotdeauna mai mică, canapelele extensibile au din ce în ce mai multe saltele din spumă de mai bună calitate.

Confortul este un alt aspect care trebuie luat în considerare, alături de funcționalitate și design. Un design de calitate este esențial pentru o achiziție bună. Iar acest lucru depinde în mare măsură de tipul de saltea.

Iar dacă salteaua este de înaltă calitate, gazdele dumneavoastră (și spatele lor) vă vor mulțumi pentru asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?