Heathrow a redevenit aeroportul cel mai tranzitat din Europa

0
40

Aeroportul britanic Heathrow, situat în vestul Londrei, şi-a recuperat titlul de cel mai tranzitat aeroport din Europa, înregistrând în perioada iulie – septembrie peste 5,8 milioane de pasageri, un număr ce îl depăşeşte pe cel al rivalilor din oraşe precum Paris, Amsterdam, Frankfurt sau Madrid, relatează agenţia EFE. Anul trecut, Heathrow a pus pe seama strictelor norme de călătorie impuse din cauza pandemiei – comparativ cu alte aeroporturi europene – faptul că a rămas pe poziţia a zecea în Europa din punct de vedere al tranzitului, după ce în 2019 fusese numărul unu.

De la ridicarea restricţiilor de călătorie în martie, Heathrow a fost în creştere şi a ajuns în septembrie la 5,8 milioane de pasageri care au optat pentru acest aeroport. Totuşi, luna trecută, cererea a continuat să fie cu 15% sub nivelul de dinaintea pandemiei, în septembrie 2019. În ceea ce priveşte perspectivele din viitor, cererea „va continua să fie incertă‟ din cauza „creşterii vânturilor economice potrivnice‟, a unei noi variante de Covid-19 şi a escaladării situaţiei din Ucraina.Cu toate acestea, ne aşteptăm ca zilele din preajma Crăciunului să fie foarte aglomerate‟, au semnalat reprezentanţii aeroportului într-un comunicat, care subliniază că în următoarele 12 luni focusul va fi pe recuperarea capacităţii, a nivelului serviciilor şi rezilienţei, la niveluri similare celor anterioare pandemiei.

Heathrow a crescut în ultimele 12 luni mai mult ca orice aeroport din Europa şi am creat o experienţă deosebită pentru pasageri pentru majoritatea călătoriilor‟, a afirmat marţi directorul general John Holland-Kaye. Acesta a subliniat că, în timp ce se confruntă „cu multe vânturi economice nefavorabile, precum cel legat de Covid-19‟, obiectivul este „revenirea la capacitatea completă şi la un serviciu de talie mondială la care pasagerii trebuie să se aştepte cât mai curând posibil‟. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here