Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Primăriile vrâncene primesc banii pentru recenzori

Autoritățile locale din județ vor primi banii pentru plata recenzorilor care au lucrat la recensământul din acest an. Sumele de bani au fost aprobate în ședința de Guvern din această săptămână. Prefectul Nicușor Halici a anunțat că județul Vrancea va încasa o sumă totală de 3,536 milioane lei. Sumele prevăzute se utilizează de către ordonatorii principali de credite, potrivit dispoziţiilor legale, pentru plata recenzorilor de la autorecenzarea asistată, recenzorilor, recenzorilor-șefi și coordonatorilor la nivel de municipiu, oraș sau comună. În Vrancea, cei mai mulți bani au fost repartizați la Focșani-512 mii lei, Adjud-139 mii lei și Mărășești – 106 mii lei iar cei mai puțini bani la Spulber și Boghești, câte 20 mii lei.

Potrivit ultimelor date furnizate de Institutul Național de Statistică, până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane).

Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023. RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital, a fost al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Vrancea a fost pe primul loc din țară la Recensământul Populației și Locuințelor cu o rată de recenzare de 105%. Rata de recenzare se calculează la cifrele estimate de Institutul Naţional de Statistică, care a apreciat la 310 mii populaţia Vrancei, în scădere faţă de recensământul de acum zece ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?