Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Continuă demersurile pentru realizarea Parcului Industrial de la Garoafa

Consiliul Județean Vrancea continuă demersurile pentru implementarea proiectului ce vizează realizarea unui parc industrial la Garoafa. Consiliul Județean Vrancea a probat ieri în ședință ordinară, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre privind însușirea documentațiilor cadastrale și actualizarea elementelor de identificare ale terenului situat în Comuna Garoafa. Este vorba pe un teren în suprafață de 47,4 hectare situat pe raza comunei Garoafa, cu ieșire la DN 2 E85, situat în proximitatea satului Putna Seacă, unde ar urma să fie realizat Parcul industrial. 

Proiectul nu a fost votat de consilierii județeni PSD. Social democratul Constantin Guguianu a explicat că grupul pe care îl reprezintă nu va vota acest proiect deoarece „este o investiție prematură“ pe motiv că „acest parc industrial nu va funcționa atâta timp cât județul Vrancea nu va fi traversat de o autostradă“. Guguianu a mai invocat și faptul că terenul în cauză este traversat de râul Putna Seacă care practic împarte terenul în două. Acesta a mai precizat că dacă majoritatea din Consiliul Județean insistă cu realizarea Parcului Industrial la Garoafa atunci ar putea construi acolo și un…..port. 

În replică, președintele Cătălin Toma a precizat că apreciază seriozitatea și ironia lui Constantin Guguianu „cu portul și aeroportul“. Șeful administrației județene a precizat că parcul industrial de la Garoafa ar putea fi finanțat prin  Programul Operațional Regional. „Suntem în situația în care, în urma discuțiilor purtate cu cei de la ADR Brăila, pregătim documentația pentru a obține finanțare pe Programul Operațional Regional care urmează și care va avea un capitol special destinat finanțării parcurilor industriale. Este vorba de 10 milioane de euro“, a afirmat Cătălin Toma. 

Parcul industrial ar urma să funcționeze pe un teren în suprafață de 47,4 hectare situat pe raza comunei Garoafa, cu ieșire la DN 2 E85, situat în proximitatea satului Putna Seacă, teren preluat de Consiliul Județean Vrancea. Crearea unui parc industrial în județul Vrancea reprezintă una dintre principalele căi pentru dezvoltarea economiei județului, prin atragerea și stimularea investițiilor private, care vor contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea infrastructurii. 

În luna august 2021, plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale si a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Construire Parc Industrial Vrancea”. În interiorul Parcului industrial se propun următoarele zone funcționale: Zona pentru Logistică; Zona pentru Industrie mare; Zona pentru Industrie medie; Zonă pentru Industrie ușoară; Zona pentru Ateliere industriale; Zona pentru Instituții și servicii, comerț; Zonă administrativă; Zona Tehnico-edilitară; Spații de locuit. Tot în acest scop, Consiliul Județean a aprobat înființarea unei societăți comerciale care se va ocupa de buna funcționare și administrare a parcului industrial. Societatea se numește Parc Industrial Vrancea SRL.

Alte proiecte aprobate în ședința CJ

Consiliul Județean Vrancea a mai aprobat ieri mai multe proiecte de hotărâre privind actualizarea Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe obiective de investiții. Este vorba despre: „Reabilitare/Amenajare spațiu Birou relații externe și dezvoltare regională, Municipiul Focșani, Județul Vrancea“; „Reabilitare pod din beton armat pe DJ 204 N, peste pârâul Râmnic, comuna Nănești, km. 2+300, județul Vrancea”; ,,Lucrări noi de consolidare a amprizei drumului si a zonei de siguranța aferente obiectivului de investiții „Continuare de lucrări pentru modernizare  DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Spulber – Nereju – Brădăcești, km 0+000 – km 34+000, L= 34 km“;  Reabilitare energetică și lucrări conexe Centrul de zi de recuperare și reabilitare copii cu dizabilități, Corp C1, C2, C3, C4, str. Cuza Vodă, nr. 52, municipiul Focșani, județul Vrancea”; „Reabilitare pod din beton armat pe DJ 204D , peste râul Putna, in localitatea Vulturu, comuna Vulturu, km.24+400, judetul Vrancea; „Reabilitare energeticî și lucrări conexe, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, B-dul Gării nr.13, municipiul Focșani, Județul Vrancea”; ,,Modernizare și Dotarea Secției Ambulatoriu Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?