Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Scriitoarea Lucica Nistor își lansează volumul de poezii „Lan de romaniță‟

Joi, 15 septembrie, sunteți invitați la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia‟ din Focșani, unde va avea loc lansarea volumului de poezii „Lan de romaniță‟. Autoarea, Lucica Nistor, cunoscută nu doar din postura de dascăl, ci și de cea de artist al Teatrului Municipal, a adunat în paginile acestei cărți cele mai dragi poezii pe care le-a scris cu gândul la cititorii ei. „Vă dăruiesc cu drag cartea mea ca leac frumos de suflet asemeni romaniței, floare cu multiple valențe curative, olfactive și vizuale, și vă invit să străbatem lanul de romaniță în care am așezat lămâița de nuntă, leacul de iubire. Am locuit viața întreaga lângă cele mai frumoase flori, copiii, cărora le-am fost dascăl. O lume în care nu încape urâtul, locuitorii care suntem eroii străjuiți de veacuri, de măreața mea cea mică floare. Leacul amar pe tot ce doare. Într-o atmosferă de sărbătoare, în incinta Teatrului Municipal « Maior Gh.Pastia», fiți oaspeții mei în poiana cu romaniță, eveniment fast cu momente artistice, cântec și poezie‟, este mesajul Lucicăi Nistor.

Măreața mea cea mică floare/Leacul amar pe tot ce doare‟

În postfața volumului „Lan de romaniță‟, prof. dr. Teodora Fântânaru, din cadrul Bibliotecii Județene „Duiliu Zanfirescu‟ Focșani, notează: „autoarea poartă în filigranul sufletesc pecetea versului sincer, curat, plin de prospețime și inedit‟. Iar Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal Focșani, spune despre Lucica Nistor că „trăiește de-o viață în jurul celor mai gingașe flori ale existenței noastre – copiii. (…) Poezia Lucicăi Nistor poate fi considerată atât o declarație de dragoste, cât și un motiv de meditație, de excludere a urâtului și de întoarcere la ordinea dintâi‟.

Autoarea cărții transmite că „prezența dumneavoastră va fi o mare onoare pentru mine! Vă aștept cu mare drag în…. «lanul meu de romaniță». Vă aștept să depănăm și să culegem flori de cuvinte din lanul meu de romaniță‟.

Iată un scrut fragment dintr-o poezie scrisă de Lucica Nistor:

CÂND LUMEA DOARME (fragment)

autor Lucica Nistor

Am adormit…

…Nu mă trezi!… Rămăi în sâmburi cu păcatul!

Eu sunt în mușcătura miezului vrăjit

Am aruncat și cheia și lăcatul

Din somn să te trezești îndrăgostit…‟.

Lansarea volumului „Lan de romaniță‟ va avea loc joi, la ora 16:00, la Teatrul Municipal Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?