Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Deplasare dificilă pentru focșăneni în debut de campionat!

  • Metalul Buzău – CSM Focșani 2007, sâmbătă, 27 august, ora 18:00, Stadionul Metalul
  • Lotul CSM Focșani 2007: Lazăr, Apenciucesei, Preda – portari, Juncănaru, Negoiță, Stoica, Panaite, Gîrdea, Bratu, Abeaboeru, Strătilă, Manu, 
  • Dascălu, Paizan, Mazilu, Dănilă, Băjenaru, Petre, Zaharia, Pasăre, Taciuc, Damache, Predoiu, Oprea, Săpunaru, Arnăutu, Rogoveanu, jucători de câmp. Antrenori, Marius Bratu, principal, Bogdan Burlacu, secund, Cristian Naciu, preparator fizic 

Începe campionatul Ligii a III-a! Astăzi sunt primele jocuri, prima etapă având programate meciuri și mâine, 27 august, când CSM Focșani 2007 va juca în deplasare la Metalul Buzău, de la ora 18:00. Pentru ambele formații ar părea că nu este cel mai de dorit debut de campionat, pentru că vor avea o adversară din play-off-ul trecut. Adică, de nivel apropiat. Ar fi fost, cu siguranță, mai profitabil și pentru focșăneni și pentru buzoieni să joace în prima etapă cu o grupare din partea a doua valorică a seriei. Metalul a avut un prim meci oficial, la Râmnicu Sărat, în Cupa României, unde a câștigat cu 3-2. Se poate spune că au făcut o parte a rodajului competițional pe care oaspeții lor abia îl vor începe. Focșănenii au avut, însă, un parcurs bun în jocurile de pregătire în care au etalat un fotbal spectaculos, productiv, inclusiv în cel mai tare test, cel de la Piatra Neamț de sâmbăta trecută. 

Rămâne ca fotbaliștii care îl au ca antrenor principal pe Marius Bratu să aibă aceleași prestații și în campionatul care pentru ei începe cu o  deplasare dificilă. Ambele echipe au făcut modificări de lot în intersezon. Mai multe sunt cele ale Metalului, de la care au plecat fotbaliști buni și unde au venit alții cel puțin la fel de buni. Rămâne de văzut cum se integrează în mecanismul de joc stabilit de antrenorul Vali Stan. Rezultatul din Cupă dă un prim răspuns în acest sens. La CSM Focșani 2007, directorul sportiv Vasile Burgă s-a preocupat pentru transferarea câtorva fotbaliști experimentați, doriți de Marius Bratu și care au și devenit parte a unui grup ce interpretează bine partitura bazată pe posesie încheiată cu finalizare în urma unor combinații greu de contracarat. Așa a fost în amicale. 

La CSM 2007 au și fost promovați mai mulți juniori din pepiniera proprie sau care au venit de la alte cluburi focșănene și care au și fost folosiți în meciurile de pregătire. Marius Bratu mi-a spus că atunci când face echipa pentru meciuri începe cu underii, de aceea îi pregătește să fie la nivelul competiției la care participă. La CSM 2007 există un grup consistent de fotbaliști localnici care îndeplinesc criteriul de vârstă, semn că actuala conducere a lucrat pentru asta în perspectivă. Și bine. Ieri dimineața, când am făcut documentarea pentru avancronica jocului de mâine de la Buzău, toți fotbaliștii underi aveau ședință specială de pregătire cu antrenorii Marius Bratu și Bogdan Burlacu și cu preparatorul fizic Cristian Naciu, antrenamentul cu întreg lotul fiind programat pentru după amiază.  

Obiectiv – play-off și participarea la baraj!

CSM 2007 are ca obiectiv participarea în play-off și la baraj. O privire asupra componenței Seriei a 2-a, dar și a istoriei ultimului sezon competițional relevă două contracandidate certe – Aerostar Bacău și Metalul Buzău. Dacia Unirea Brăila, revenită în Liga a III-a după o promovare la nevreme în Liga a II-a, are alte preocupări decât play-off-ul și barajul, iar echipele de pluton tot așa vor fi. Se întind cât știu că își pot permite, dar vor face viață grea, de câte ori vor putea, echipelor cu pretenții. Marius Bratu mi-a spus că pentru el toate echipele pot fi adversari puternici care pot produce surpriza și că va pregăti fiecare meci pentru a câștiga. Cel mai important fiind cel care urmează.   

În seria a II-a vor evolua: CSM Focșani 2007, Aerostar Bacău, Metalul Buzău, Dacia Unirea Brăila, Viitorul Ianca, Sporting Liești, CSM Râmnicu Sărat, Dinamo Bacău, Unirea Braniștea și Voința Limpeziș.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?