Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Festivalul lampioanelor pe apă – 17 şi 18 septembrie, la Bucureşti

O nouă ediţie a Festivalului lampioanelor pe apă WishFest va avea loc, pe 17 şi 18 septembrie, pe malul Lacului Floreasca, au anunţat, miercuri, organizatorii. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, WishFest va include lansări de lampioane personalizate pe apă, muzică live, teatru pentru copii, un târg cu produse de designer, ateliere pentru cei mari şi cei mici. De asemenea, vizitatorii vor putea mânca preparate din peşte şi fructe de mare. Va fi organizată o zonă de relaxare cu DJ set. Seara vor cânta live pe scena amenajată pe lac Soul Serenade şi The Amsterdams – sâmbătă, iar duminică – We Singing Colors şi Eyedrops.

Totodată, între orele 14:00 şi 19:00, vor aduce muzici disco retro Pixar Stelar şi DJ Brugner, Eclectic Party şi Disco 90’s. Trupa de teatru Sufletos va prezenta în ambele zile câte o piesă de teatru pentru copii – „Vraja ecranelor‟ şi „Mami şi tati se poartă ciudat‟, ambele dramatizări ale cărţilor cu acelaşi titlu scrise de Prinţesa Urbană. Lampioane realizate de către meşteri din România vor putea fi personalizate în cadrul atelierelor de creaţie. De dimineaţa şi până seara sunt de neratat şi zonele de activităţi pentru toate vârstele – tatuaje cu henna şi codiţe colorate, dar şi atelierele de pictură pe ceramică, pe lemn şi pietre şi cele de dreamcatchere şi morişti de vânt.

Pe malul lacului poate fi vizitat târgul de cosmetice bio, jucării, decoraţiuni, haine şi accesorii de designer. În zona de mâncare, chefi renumiţi vor prepara peşte şi fructe de mare, se pot gusta feluri tradiţionale chinezeşti şi japoneze, preparate pe grătar, street food columbian şi sandvişuri, dar şi plăcinte de casă, dulciuri şi îngheţată. Intrarea la festival este liberă, iar kiturile de lampioane, în număr limitat, se pot rezerva de pe www.wishfestival.ro. În Thailanda există o tradiţie veche de peste 700 de ani ca în fiecare primăvară şi toamnă oamenii să drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripţionate cu dorinţe şi mulţumiri, ce urmează să le ducă rugăminţile spre ceruri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?