Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Podul provizoriu de la Vadu Roșca a fost din nou închis!

Podul provizoriu de la Vadu Roșca, pe DJ 204 D, a fost din nou închis în această seară ca urmare a producerii unei viituri pe râul Putna după precipitațiile abundente căzute noaptea trecută, în special în zona de munte a județului Vrancea. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma. “Am luat decizia de a opri circulația pe podul provizoriu peste râul Putna, la Vadu Roșca, din cauza propagării unei viituri care ar putea afecta sau chiar distruge acest pod. Suntem foarte atenți la acest fenomen și luam deciziile necesare pentru a reduce cât mai mult pagubele materiale și să nu existe niciun moment vieți puse în pericol”, a declarat președintele Cătălin Toma. Precipitațiile căzute noaptea trecută au fost între 35 și 50 de litri pe metrul pătrat.

Conform Consiliului Județean, este emis un cod roșu de depășire a debitului râului Putna. Această măsură a fost luată împreună cu instituțiile competente, respectiv Primăria comunei Vulturu, Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea și Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea. ”Reluarea circulației se va face imediat după ce se vor întruni condițiile de siguranță pentru traversarea podului provizoriu”, a mai transmis Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii în 19 bazine hidrografice. Conform hidrologilor, în intervalul orar 12:00 – 00:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe cursuri de apă din mai multe bazine hidrografice, inclusiv din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?