Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Mamă și fiu – plată în rate a unor amenzi penale după ce au bătut un bărbat

O femeie și un bărbat din Boghești, mamă și fiu, au fost judecați și condamnați împreună într-un dosar de lovire. Dintre cei doi, doar fiul a recunoscut că a agresat partea vătămată, în octombrie 2019, chiar în fața locuinței sale. Și, chiar dacă din probele strânse în timpul anchetei a rezultat că mama se implicase „activ” în conflict și lovise partea vătămată cu o coadă de furcă, femeia a negat că ar fi lovit pe cineva, ci a susținut că ea a fost cea agresată. Incidentul a pornit mai întâi între cei doi bărbați, se arată în rechizitoriu, totul având loc pe fondul consumului de alcool, în urma unor afirmații făcute de partea vătămată la adresa inculpatului.

Cei doi se aflau împreună într-o mașină și, când au coborât în dreptul locuinței inculpatului, cearta a degenerat în bătaie, moment în care din curte a ieșit și mama-inculpată, care a sărit în ajutorul fiului său. În urma anchetei și a judecării procesului, instanța a decis că ambii inculpați sunt vinovați pentru lovirea părții vătămate, care suferise leziuni pentru a căror vindecare au fost necesare un număr de 25-30 zile îngrijiri medicale. Pedeapsa aplicată acestora a fost amenda penală – 2.100 lei pentru bărbatul în vârstă de 45 de ani și 1.800 lei pentru femeia în vârstă de 68 ani. În plus, cei doi au fost totodată obligați să îi achite părții vătămate daune în sumă de 4.000 lei. Numai că, la câteva luni de la această condamnare, cei doi condamnați au rugat instanța să îi păsuiască cu plata amenzii.

Astfel, aceștia au solicitat eşalonarea, depunând la dosar acte din care rezultă că nu au posibilități materiale, nu dețin bunuri mobile sau imobile și nici nu iau indemnizaţii de şomaj. Luna trecută, instanța a admis cererile. „Constată că petentul a achitat suma de 400 lei, din totalul amenzii penale în sumă de 2.100 lei, aplicată prin sentinţa penală a acestei instanţe, rămasă definitivă prin neapelare. (…) dispune ca restul de 1.700 lei, din totalul amenzii penale în sumă de 2.100 lei, aplicată petentului condamnat (…), să fie eşalonată în 20 rate lunare consecutive a câte 85 lei fiecare, începând cu data pronunţării prezentei încheieri”, se arată în soluția judecătoriei. Iar o soluție similară a fost pronunțată și pentru femeie, eșalonarea urmând a fi făcută „în 20 rate lunare consecutive a câte 70 lei fiecare, începând cu data pronunţării prezentei încheieri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?