Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Trei monumente funerare din Focșani vor fi reabilitate

Trei monumente funerare situate în municipiul Focșani vor fi reabilitate în perioada următoare. Este vorba despre monumentul funerar „Mr. Ghe. Pastia” din Cimitirul Sudic, monumentul „Cimitirul Eroilor Români” și monumentul „Basorelief Zoe și Dumitru Bengescu” ambele din Cimitirul Nordic, din municipiul reședință de județ. În această etapă, plenul Consiliului Local al Municipiului Focșani a aprobat ieri în ședință extraordinară indicatorii tehnico-economici pentru obiectivele de investiție enumerate mai sus.

Tot în ședința de ieri plenul Consiliului Local Focșani a aprobat alocarea din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2022, a sumei de 10 mii lei pentru acordarea de stimulente financiare absolvenților de liceu care au obținut media 10 la Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. Tot ieri a fost a aprobată alocarea, din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2022, a sumei de 6 mii lei pentru acordarea de premii elevilor care au obținut media 10 la Examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2022, an școlar 2021-2022. Este vorba de premierea a trei elevi. Inițial suma a fost de o mie de lei pentru fiecare elev cu media generala zece, iar în urma unui amendament suma a fost dublată la 2 mii de lei pentru fiecare elev de zece. Premiile vor fi înmânate în această seară elevilor Ioana Gavrilă, Marina Popa și Iasmina Alexandra Simion. Consilierii liberali au solicitat ca astfel de premii să fie acordate și elevilor din ciclul primar care au obținut media generală zece, însă propunerea urmează să fie discutată și votată pentru finele anului școlar următor.

Proiectul de hotărâre privind modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focșani nr. 165/2020 privind aprobarea organigramei și statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Focșani, cabinetul primarului și viceprimarii Municipiului Focșani, cu modificările și completările ulterioare nu a trecut deoarece liberalii s-au opus acestui proiect inițiat de primarul Cristi Misăilă. În schimb, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Împrejmuire gard” la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani. Ordinea de zi a ședinței a fost suplimentată cu două proiecte de hotărâre care vizează aprobarea Notei de Fundamentare și a cheltuielilor legate de proiect pentru proiectul Construire Creșă Mare pe strada Tisa din Municipiul Focșani, dar și modificarea tarifelor locale pentru producerea, transportul, distribuția și furnizarea energiei termice de către Enet SA Focșani. Ambele proiecte au fost aprobate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?