Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Primul primar român din Spania a fost premiat de către ambasadorul George Bologan

Primul primar român din Spania, Aurel Truţă, a fost premiat luni de ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor româno-spaniole şi a dezvoltării sentimentului de cetăţenie europeană. Ceremonia înmânării Diplomei de excelenţă a avut loc la sediul primăriei localităţii Paramo de Boedo din comunitatea Castilla y Leon, într-o atmosferă emoţionantă, în acordurile imnurilor României, Spaniei şi Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă difuzat marţi de Ambasada României în Regatul Spaniei.

În mesajul său, ambasadorul României a subliniat importanţa de a recunoaşte meritele celor care prin sacrificii, curaj şi viziune au reuşit în viaţă şi alături de mulţi alţi conaţionali de bună-credinţă fac cinste numelui de român. (…) Viceprimarul Mariano Marcos Gallego a menţionat că Aurel Truţă este un pivot al relaţiei dintre România şi Spania, este respectat inclusiv datorită abilităţilor sale de bun gospodar, într-o localitate care începe să se revitalizeze, să se dezvolte economic şi să crească ca număr de locuitori. „Ne uităm cu admiraţie la români precum Aurel”, a afirmat Mariano Marcos Gallego.

Aurel Truţă a mulţumit pentru vizita neaşteptată şi gestul „surpriză” şi a întărit ideea că generarea reputaţiei şi încrederea în comunitatea românească revine fiecărui conaţional în parte, iar autoritatea politică derivă din dăruire şi exemplu. Ambasada României îi încurajează pe toţi conaţionalii rezidenţi, cu drept de vot pentru alegerile administrative, să solicite înscrierea în registrul electoral din cadrul primăriilor unde locuiesc. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?