Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Întâlnire cu fermierii din zona Soveja

Direcția pentru Agricultură și Agenția Națională a Zonei Montane organizează o întâlnire cu producătorii din zona Soveja pentru prezentarea schemelor de calitate specifice. Evenimentul este programat pentru data de 9 iunie, ora 11. În cadrul întâlnirii se va discuta despre schemele de calitate Produs Montan, Produs Tradițional, va fi prezentată oferta de cursuri gratuite realizate de instituțiile din agricultură dar și alte subiecte de interes pentru fermieri. Întâlnirea de la Soveja nu este întâmplătoare. Aici a fost deschis primul Punct Gastronomic Local din Vrancea, la Casa Poienița, în Poiana Punga, una dintre cele mai frumoase și vizitate zone ale comunei Soveja.

Mențiunea de calitate „Produs Montan” are recunoaștere la nivel european și vine, atât în sprijinul producătorilor, pentru a-i ajuta să comunice pe piață caracteristicile și proprietățile propriilor produse agricole, cât și în sprijinul consumatorilor, pentru a le facilita identificarea produselor de calitate. În Vrancea sunt certificați 15 producători montani certificați, care oferă de la produse apicole, la produse lactate, fructe. „Cei care doresc să obțină această certificare trebuie să completeze o cerere și un caiet de sarcini pe care le depun la Oficiul de Dezvoltare a Zonei Montane Vintileasca, iar apoi mergem în teren, verificăm cele scrise în documente, complementăm documentația, o trimitem la colegii de la Vatra Dornei și primesc certificarea de Produs Montan”, a menționat George Sîrbu – consilier superior al Agenției Naționale a Zonei Montane – Oficiul de Dezvoltare Montană Vintileasca.

Sursa foto: Facebook/Primăria Soveja

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?