Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Învățătorul Lucian Neagu, de la Școala „Ștefan cel Mare‟ din Focșani, încheie o frumoasă și bogată carieră didactică după 47 de ani în învățământ

Din grijă, respect, recunoștință și apreciere, elevii clasei a IV-a E de la Școla Gimnazială „Ștefan cel Mare‟ Focșani au vrut să-i facă o surpriză învățătorului lor, Lucian Neagu care, deși ar fi trebuit să se pensioneze în urmă cu aproximativ 2 ani, a ales să ducă promoția lor până la final. Astăzi, micuții săi elevi sunt cu un pas mai aproape de o altă etapă a vieții lor educaționale, însă acum despărțirea de cel care le-a fost învățător, părinte și prieten, este grea. După aproximativ 47 de ani în învățământ, odată cu finalul acestui an școlar, învățătorul Lucian Neagu încheie o frumoasă carieră presărată cu multe amintiri și momente de neuitat.

Înainte de a preda la Școla Gimnazială „Ștefan cel Mare‟ Focșani, învățătorul Lucian Neagu a predat, în perioada 1975-1981, la Școala Generală Adjudu Vechi, iar din 7 septembrie 1981 și până în prezent, a făcut parte din echipa cadrelor didactice de la Școala nr. 9 Focșani.

Părinții elevilor clasei a IV-a E din cadrul Școlii nr. 9 Focșani au numai cuvinte de laudă la adresa învățătorului Lucian Neagu: „Elevii domnului învățător au avut rezultate marcante de-a lungul anilor la olimpiade și concursuri școlare. În ceea ce privește activitatea didactică, a fost un învățător dedicat, implicat, un adevărat dascăl iubit și îndrăgit de copii și părinți. Mereu răbdător, blajin și cu dorința de a-i ajuta pe elevi să înțeleagă și să asimileze ușor informațiile și orele să devină plăcute. Colegii de catedră împărtășesc aceleași aprecieri, și-i poartă adâncă recunoștință pentru tot ce a adus bun la Școala «Ștefan Cel Mare». Anii de școală primară au fost cei mai frumoși pentru copii alături de dl. Neagu, iar amintirea învățătorului drag va rămâne în inimile tuturor. Un învățător distins, blând, responsabil și serios, un model de eleganță fizică și morală, cu un scris caligrafic extraordinar. Iubitor de artă și de frumos, dl. Neagu este un pasionat de pictură, având multe lucrări personale impresionante. În activitatea muzicală, iubitor de muzică și de artă, în cadrul Pastoralei, a participat la numeroase concerte şi turnee în ţară şi stăinătate‟.

Emoționați la rândul lor, câțiva părinți au ținut să-i transmită câte un mesaj de suflet învățătorului Lucian Neagu: „Dl. Învățător Neagu ne-a primit cu multă căldură în clasa pregătitoare, iar anii care au urmat au fost cei mai frumoși. Un om excepțional, un dascăl cu vocație și foarte dedicat, care a reușit să transforme fiecare zi pentru copii într-o aventură minunată. Un om blând și foarte răbdător care a pus pasiune în fiecare vorbă, gând și faptă. Pentru noi, elevi și părinți, dl. Neagu este Domnul Trandafir”, spune Laura Nechita.

Cuvinte de mulțumire și apreciere are de spus la adresa învățătorului Lucian Neagu și Săndel Stan: „În spatele fiecărui om bogat sau sărac, celebru sau nu, se află un dascăl. Iar primul dascăl care ne sculptează caracterul şi sufletul este neîndoielnic, domnul învăţătorul Neagu Lucian. Vă mulțumim pentru răbdare, entuziasm și înțelepciune. Sub conducerea dumneavoastră, am trecut prin toate dificultățile, le-am depășit și am obținut un început excelent pentru realizări ulterioare. Vă mulțumim sincer pentru căldura și grija dumneavoastră, pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii”.

Bunătatea, căldura și dragostea față de elevi, i-au determinat pe părinți să-l asemene pe învățătorul Lucian Neagu cu „domnul Trandafir‟ pe care Mihail Sadoveanu îl descrie în paginile sale: „Nu voi uita niciodată prima mea interacțiune cu domnul învățător. Aproape instant, după doar câteva schimburi de cuvinte, am pășit cu gândul în minunata povestire a lui Mihail Sadoveanu intitulată «Domnul Trandafir». Brusc nu mai eram pe holurile școlii «Ștefan cel Mare», ci eram proiectat într-o lume perfectă, o lume uimitoare în care mi se desfășura în fața ochilor un om imens ca spirit, extrem de profund, plin de sensibilitate și har. Genul de om care inspiră într-un mod natural, fiind de departe un model de urmat dar imposibil de egalat. Sunt conștient de faptul că generații întregi îi poartă un respect deosebit, respect pe care dumnealui îl merită înzecit. Domnule învățător, vă doresc multă, multă sănătate și fie ca viitorul să vă rezerve doar clipe frumoase pe care prea bine le meritați!”, spune Rareș Ioanițescu.

Îl felicităm pe învățătorul Lucian Neagu pentru frumoasa carieră didactică și-i dorim pensie lungă și sănătoasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?