Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Fotbal județean – Gugeștiul a câștigat derbiul Superligii!

  • Victoria – Inizio Focșani 2-0 (0-0)

Formații:   

Victoria Gugesti: Gabi Ciobotaru – Mihăilă (Dediu), Milea, Gurău, Duca – Crăciun (Durtan), Florin Ciubotaru (Stanciu), Salaoru, Chivu (Hoțoi, Ciprian Dumitru) – Mănăilă, Costin.

Antrenori: Octavian Bucătaru, Gheorghe Vasile 

Inizio Focsani: Mihalache – Lăluciu, Grama, Stan, Mihai – Lupu, Daniel Mazilu,  (Apostu), Andrei Mazilu, Popa – Paraschiv (Țîrlea), Lechea.

Antrenori: Cristinel Ionel, Răzvan Duțu 

Arbitri: Ionuț Aldea, Ionuț Paraschiv, Cristian Voicu. Observator, Ovidiu Rusu 

Derbiul Superligii Vrancea a opus, duminică, 1 mai, de la ora 11:00, pe stadionul din Gugești, partida dintre formația locală Victoria și Inizio Focșani. Meci de importanță capitală pentru stabilirea reprezentantei Vrancei la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. În cazul victoriei oaspeților, Inizio lua un avans decisiv – 5 puncte și era ca și campioană. Egalul sau victoria Gugeștiului amâna verdictul pentru ultima etapă a play-off-ului. A fost victorie a gazdelor care au un punct avans și ar avea nevoie în retur de un egal pentru a juca barajul. Există și posibilitatea ca etapele care mai sunt din returul play-off-ului să aducă vreo surpriză care să contrazică aceste calcule, însă așa cum au decurs lucrurile până acum este puțin probabil să se întâmple. Victoria a câștigat pe merit! S-a apărat bine, a fost mult mai incisivă în atac. A risipit cinci-șase mari ocazii de gol față de două-trei ale oaspeților. 

Golurile au fost marcate în ultima treime a jocului. În minutul 68, Mănăilă a intrat din dreapta în centru de unde l-a servit pe culoar pe Costin iar valorosul vârf a trimis cu eleganță pe lângă Mihalache ieșit în întâmpinare. S-a făcut 1-0, scor la care Lechea a șutat surprinzător de la mare distanță, în cross, și mingea a lovit stâlpul din dreapta lui Gabi Ciobotaru. S-a făcut 2-în minutul 75 când Salaoru a rămas cu mingea la picior după un duel în apropierea careului advers de unde Mănăilă a preluat scurt și a șutat imparabil cu stângul pentru 2-0. 

A fost victoria echipei mai bune, mai experimentate. Iar Inizio a arătat că își merită locul de lider pe care l-a avut până duminică. Cele două formații se vor întâlni din nou în Cupa României la sfârșitul acestei săptămâni.

Pentru meciul cu Inizio, Victoria Gugești a beneficiat de serviciile golgeterului Cătălin Costin, venit special din Anglia, așa cum a mai făcut-o de două ori în acest campionat la jocuri importante ale echipei sale. Cătălin dovedește că este un sportiv de foarte bună calitate, un bărbat de caracter, atașat clubului și comunei de unde a plecat spre fotbalul din diviziile superioare. După meciul cu Inizio, pe pagina de facebook Victoria Gugești au fost postate aprecierile: ”Astăzi, echipa locală CSL Victoria Gugesti, datorită victoriei obținute, a urcat în clasamentul județean pe locul 1, menținându-și dorința de a ajunge la barajul de promovare și calificarea în Liga-III. Mulțumim jucătorilor pentru seriozitatea și efortul depus în special jucătorului Costin Cătălin, care a făcut tot posibilul de a ajunge în țară wekeend-ul acesta, special pentru a disputa acesta partidă. Totodată mulțumim suporterilor aflați în număr foarte mare pe stadionul comunal Gugesti, pentru susținerea și încrederea acordată”.

În celelalte jocuri ale etapei: CSO Mărășești – CSM Adjud 1946 2-0; CSC Dumbrăveni – FC Panciu 4-2; CS Prosport – ACS Homocea 5-6

Clasament: 1. Victoria Gugești – 28 puncte; 2. Inizio Focșani – 27 puncte; 3. CSC Dumbrăveni – 15 puncte; 4. CSM Adjud 1946 – 14 puncte; 5. CSO Viitorul Mărășești – 11 puncte; 6. FC Panciu – 9 puncte; 7. ACSHomocea – 8 puncte; 8. CS Prosport – 3 puncte.  

Sursa foto, Facebook Victoria Gugești; Facebook/ Inizio Focșani 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?