Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Trei adolescenți au bătut un bărbat de 60 de ani pentru a-i lua telefonul mobil, pe care l-au vândut cu 120 de lei

Trei adolescenți din Mărășești s-au „bucurat” la telefonul unui bărbat din localitate, acest bun fiind singurul pe care au reușit să îl sustragă, după ce în prealabil au lovit partea vătămată cu pumnul și o scândură. Totul a avut loc în noiembrie 2019, în jurul orei 22.10, când cei trei tineri – doi în vârstă de 14 ani și unul de 16 ani – s-au întâlnit întâmplător cu bărbatul respectiv pe o stradă din Mărășești. Din ce avea să se stabilească ulterior în timpul anchetei, partea vătămată, în vârstă de 60 de ani, se ducea spre casă, când s-a intersectat cu un grup de persoane în care se aflau și cei trei inculpați. În acel moment, unul dintre inculpați le-a spus celorlalți să îl bată pe bărbatul respectiv și să îi ia banii, însă planul inițial nu a funcționat întocmai. 

Astfel, potrivit rechizitoriului, unul dintre inculpați a intrat în vorbă cu partea vătămată, pentru a-i distrage atenţia, în timp ce un al doilea a traversat strada şi a smuls o scândură din gard, cu care l-a lovit în cap pe bărbatul de 60 de ani. Totodată, bărbatul a fost lovit și cu pumnul în zona abdominală, iar în momentul în care a scos telefonul mobil pentru a suna la 112, tinerii i l-au luat și au fugit. Imediat după faptă, persoana vătămată a mers la poliție și a reclamat ceea ce se întâmplase, însă autorii nu au fost identificați imediat. Între timp, cei trei au reușit chiar să vândă telefonul cu 120 de lei, bani din care și-au cumpărat ţigări, restul sumei fiind împărţită în mod egal, fiecare primind câte 30 de lei. 

Pe parcursul cercetărilor, telefonul a fost înapoiat părții vătămate, care a avut doar pretenția ca cei trei să îi plătească daune morale în sumă de 500 de lei. În timpul anchetei s-a stabilit că toți cei trei inculpați sunt lipsiți de supraveghere din partea familiilor și că nu urmează cursuri şcolare. Din acest motiv, instanța a stabilit că, în cazul acestora, ar fi de preferat aplicarea de măsuri educative. „(…) dispune luarea față de inculpații (…) a măsurii educative neprivative de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 4 luni, pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…), obligă pe inculpații (…) să urmeze un curs de formare profesională, să nu se apropie şi să nu comunice cu victima (…) şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta. Dispune ca supravegherea respectării obligaţiilor stabilite să fie coordonată de Serviciul de Probaţiune Vrancea. Atrage atenţia inculpaților asupra dispoziţiilor privind prelungirea sau înlocuirea măsurilor educative în cazul în care nu respectă cu rea credinţă condiţiile de executare a măsurii educative sau a obligaţiilor impuse. Admite acțiunea civilă, astfel cum a fost precizată, și obligă pe inculpați, în solidar cu părțile responsabile civilmente, la plata sumei de 500 lei către persoana vătămată, cu titlu de prejudiciu moral. (…) obligă pe fiecare dintre inculpați, în solidar cu părțile responsabile civilmente, la plata a câte 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?