Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

FOTO: Fotbal, play-off Seria a 2-a, Liga a III-a – Focșănenii meritau să câștige!

  • CSM Focșani 2007 – Aerostar Bacău 0-0

Formații

CSM Focșani 2007: Lazăr – Juncănaru, Panaite (46 Găină), Bratu, Negoiță – Manu, Taciuc, Dascălu, Strătilă (63 Predoiu) – Rogoveanu (82 Damache) – Băciuț. 

Antrenor, Marius Bratu

Aerostar Bacău: Dinu – Borărnac, Benchea, Vișinar, Pavel – Belciu, Viorică, Chirilă. Izmană – Tofan, Vraciu. Rezerve: Mocanu, Iosub, Bacalu, Tilibașa, Paveluc, Coroamă, Gavrilă, Horia, Zaharia.

Antrenor, Mihai Ionescu 

Aerostar Bacău a venit sâmbătă, 16 aprilie, pe stadionul Milcovul, să câștige meciul programat pentru ora 17:00 cu CSM 2007 în runda a treia a play-off-ului seriei a 2-a a Ligii a III-a. Avea un moral foarte bun după victoria cu 6-0 cu Metalul Buzău din etapa a 2-a, conta și pe o posibilă cădere a gazdelor după înfrângerea de la Galați. „Sunt în creștere”, îmi spunea despre băcăuani Marius Bratu cu câteva minute înaintea începerii jocului. „Ca și buzoienii în prima etapă ei vin să-și joace, practic, ultima șansă de apropiere de locul 2!” Cu Săpunaru suspendat pentru partida de sâmbătă, Marius Bratu l-a mutat pe Taciuc la acoperire și a trimis în teren o formulă care să joace, la rândul său, la victorie. După așteptatele minute de tatonare, primii care au șutat la poartă au fost oaspeții, prin Vraciu care a trimis în minutul 8, de la 30 de metri o minge, mai degrabă, de  testare, dar Lazăr a prins cu ușurință. Un minut mai târziu, Strătilă a centrat de pe stânga în mijlocul careului de unde Manu a reluat cu capul, fără forță și mult pe lângă poarta lui Dinu. În minutul 14, Vraciu, aflat aproape de centrul terenului, a primit plocon mingea degajată de Lazăr de la marginea careului de 16 metri, a trimis instantaneu spre poarta goală, însă portarul CSM 2007 s-a repliat și a prins. În minutul 26, Bratu a faultat la 24 de metri central, Izmană a bătut tare și mingea s-a dus peste transversală. Trei minute mai târziu Manu a sprintat pe stânga și a șutat violent, mingea s-a dus gloț în stâlpul din stânga lui Dinu, a ricoșat la 7 metri de unde Băciuț, surprins de viteza întâmplării, a avut reacție întârziată și oaspeții au scăpat basma curată. Avea să fie singura situație clară de gol din tot meciul! În minutul 33, după o combinație cu Strătilă, Juncănaru a driblat la linia de fund, a trecut de un adversar, a trimis nici șut la poartă nici centrare pentru Baciuț și a rispit o bună șansă de gol a CSM 2007. Ultimele două acțiuni cu grad de pericol au fost la poarta Focșaniului, cu șutul lui Vraciu, peste transversală, în minutul 37 și intervenția foarte bună a lui Lazăr la mingea trimisă puternic de la 16 metri de Viorică. 

Partea a doua a partidei a început sub amenințarea ploii, care avea să și înceapă din minutul 60. Dar și cu o presiune puternică a CSM 2007 în jumătatea oaspeților. În minutul 46, Băciuț a driblat la marginea careului mare a șutat, însă mingea a fost blocată de un apărător al oaspeților pentru ca peste foarte puțin timp golgeterul Focșaniului, în careul mic, să nu ajungă la mingea centrată de Manu. În minutul 51, Manu i-a trimis la maginea careului de 16 metri lui Negoiță care a șutat fără preluare și Dinu a respins peste transversală, iar Juncănaru a reluat cu exteriorul de la 18 metri, prea slab pentru a-l putea bate pe portarul Bacăului. Cinci minute mai târziu, focșănenii au șutat de trei ori consecutiv la poarta Aerostarului, tot de atâtea ori în blocajul apărării oaspeților care, scăpați de presiune, au obținut în minutul 63 un corner rămas fără rezultat. Până la final, vânt și ploaie rece, biciuitoare, lovituri libere ale gazdelor, minge trimisă de Rogoveanu, apoi în ultimul minut de joc de Băciuț peste poarta lui Dinu. Și scor final 0-0! CSM Focșani 2007 merita victoria, a fost mai aproape de ea decât Aerostar, dar jucătorii săi nu au găsit soluțiile să trimită mingea în poarta adversarilor în nici una dintre situațiile favorabile!

Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 17:00, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare la Metalul Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?