Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO! 53 de primării au semnat contracte cu OCPI Vrancea pentru finanțarea lucrărilor de cadastru

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Vrancea a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică cu 53 de orașe și comune din județ din cele 53 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Vrancea în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 8.445.000 de lei. Potrivit unui comunicat de presă al OCPI Vrancea, lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a opta etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Vrancea. 

Potrivit comunicatului de presă, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Vrancea trebuie să găsească prestatori până la data de 10.06.2022. Ulterior, ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate. „În anul 2022, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. În prezent, din totalul de 73 de UAT-uri din județul Vrancea, o comună (Slobozia Ciorăști) a fost cadastrată în proporție de sută la sută, iar în alte 57 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale. PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor”, se arată în comunicatul de presă al OCPI. 

UAT-urile care au încheiat, în anul 2022, contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu OCPI Vrancea și care au solicitat:

– o alocare bugetară de 160.000 lei: Adjud, Andreiașu De Jos, Bălesti, Boghești, Bolotești, Bordești, Broșteni, Biliești, Câmpineanca, Câmpuri, Chiojdeni, Ciorăști, Cârligele, Corbița, Cotești, Dumitrești, Fitionești, Focșani, Garoafa, Gologanu, Jariștea, 

Mărășești, Mera, Năruja, Negrilești, Nistorești, Obrejița, Odobești, Paltin, Panciu, Păulești, Păunești, Ploscuțeni, Răcoasa, Răstoaca, Reghiu, Slobozia Bradului, Spulber, Suraia, Soveja, Tâmboești, Tănăsoaia, Tătăranu, Țifești, Urechești, Valea Sării, Vârteșcoiu, Vidra, Vintileasca, Vizantea-Livezi, Vrâncioaia;

– o alocare bugetară de 150.000 lei – Poiana Cristei;

– o alocare bugetară de 135.000 – Străoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?