Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Astăzi încep înscrierile copiilor în clasa pregătitoare. Circumscripțiile școlare au suferit modificări

În perioada 11 aprilie – 10 mai 2022 se fac înscrierile copiilor în clasa pregătitoare. La nivelul județului Vrancea, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a pus la dispoziție părinților interesați un număr de telefon unde pot suna pentru a obține informații cu privire la procedura de înscriere în clasa pregătitoare. Numărul este: 0800816237 și va fi disponibil  până la data de 10.06.2022, în intervalul orar 9:00-14:00. 

Am stat de vorbă cu prof. Gabriela Oloeriu, directorul Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani pentru a afla câteva detalii legate de acest subiect. „Deocamdată am afișat metodologia, calendarul și toate actele necesare atât pe site-ul școlii noastre, https://scoaladuiliuzamfirescufocsani.ro/, cât și la avizier, așa cum prevede metodologia, urmând ca de luni, 11 aprilie a.c. să înceapă etapa de înscriere care durează până pe 10 mai a.c.. Ulterior, cererile vor fi procesate și înaintate către inspectorat. În planul nostru de școlarizare avem 4 clase a câte 22 de locuri, așa cum prevede legea educației, cu posibilitatea de suplimentare a 3 locuri pe clasă, putând ajunge deci până la 25  de locuri maximum. Noi având 4 clase, probabil că vom merge pe 100 de copii înscriși‟, spune prof. Gabriela Oloeriu. 

Este important de precizat faptul că „pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie –31 decembrie și care au frecventat grǎdiniţa, pǎrinţii solicită recomandare la unitatea de învǎţǎmânt preşcolar. Copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, dar care nu au frecventat grǎdiniţa, au nevoie de evaluare psihosomaticǎ la sediul CJRAE, în urma unei programǎri‟, mai spune directorul Școlii „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani. 

„În primă fază sunt înscriși copii care fac parte din circumscripțiile școlare‟

Prof. Gabriela Oloeriu spune că „în primă fază sunt înscriși copiii care fac parte din circumscripțiile școlare care sunt avizate și aprobate în CA-ul inspectoratului școlar, fiind afișate atât pe site-ul inspectoratului, https://isjvrancea.ro/, cât și pe site-ul fiecărei unități școlare‟. 

Anul acesta, aceste circumscripții școlare au suferit modificări întrucât s-au creat cartiere noi și a trebuit să fie cuprinse străzile respective în circumscripții, astfel că fiecare școală a primit arondarea respectivă a străzilor. Circumscripțiile școlare reactualizate pot fi văzute accesând link-ul – https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com/arondari/.

Părinții care vor să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare vor completa o cerere-tip pe care o vor primi de la unitatea de învățământ la care se adresează, fiind nevoie să aibă la ei o copie a actului de identitate propriu și o copie a certificatului de naștere al copilului/copiilor. Tototdată, prof. Gabriela Oloeriu spune că mai este nevoie și de avizul epidemiologic, respectiv dovada vaccinării. Prof. Gabriela Oloeriu spune că Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani „este o unitate de învățământ cu tradiție. Foarte mulți copii au avut rezultate excepționale pe parcursul vieții lor. Avem un colectiv unit, performant, eficient și niciodată cu acel sentiment de autosuficiență. Toată lumea încearcă să se perfecționeze permanent. Rezultatele copiilor obținute și la licee, dar și în carieră, dovedesc faptul că suntem o școală de top. Este o școală recent reabilitată, condițiile sunt foarte bune și acest lucru întregește starea de bine a elevului și a cadrelor didactice. Sunt dotări, sperăm să ne dezvoltăm. Întotdeauna este loc de mai bine‟.

Pe pagina de Facebook a IȘJ Vrancea au fost postate mai multe link-uri active pe care părinții le pot accesa în vederea informării cu privire la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. 

Iată mesajul integral:Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023. Pentru informații privind înscrierea, vă rugăm să accesați https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com/. 

Metodologia privind înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, aprobată prin ordinul de ministru 3.445/17.03.2022, este accesibilă la https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com/metodologia/. 

Circumscripțiile școlare reactualizate sunt disponibile la https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com/arondari/. 

Lista locurilor disponibile pentru clasa pregătitoare, conform planului de școlarizare, este disponibilă la https://clasapregatitoarevrancea.wordpress.com/informatii-utile-pentru-parinti/ și la avizierul tuturor unităților școlare. 

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă. În perioada 30 martie – 8 aprilie 2022, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023, CJRAE Vrancea va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în intervalul 1 septembrie – 31 decembrie 2022 si care:
– nu au frecventat grădinița;
– s-au întors din străinătate. 

În speranța că informațiile oferite vin în sprijinul eficientizării înscrierii copiilor în clasa pregătitoare, vă așteptăm cu drag la șoală!‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?